Mimmit koodaa -palkinto 2024 Reetta Siltasalmi-Kautolle

Mimmit koodaa -palkinto 2024 Reetta Siltasalmi-Kautolle

24.4.2024

Mimmit koodaa -palkinto 2024 on myönnetty Reetta Siltasalmi-Kautolle tunnustuksena määrätietoisesta vaikuttamistyöstä, jota hän on tehnyt naisten kannustamiseksi IT-alalle sekä alan tasa-arvon edistämiseksi ja diversiteetin kasvattamiseksi. Siltasalmi-Kautto on alalla 15 vuotta työskennellyt insinööri, jolle IT-ura on ollut tavoite lapsesta saakka.

Mimmit koodaa -palkinnon 2024 on voittanut Reetta Siltasalmi-Kautto, joka on tullut tunnetuksi omaleimaisella tyylillään ja kannustavalla otteellaan.

- Omalla glitterin ja pinkin sävyisellä tyylillään Reetta paitsi jakaa asiantuntijuuttaan ja rohkaisee muita tekemään samoin, tuo näkyviin lisää kipeästi kaivattuja esikuvia sille, mitä kaikkea IT-alan asiantuntija voi työkseen tehdä, mitä reittejä alalle voi tulla ja miltä asiantuntijuus voi näyttää. Tällä on suuri merkitys työelämänsä suuntaa miettiville, nuorille ja alanvaihtajille, jotka eivät ehkä löydä itseään alan stereotyyppisimmästä muotista, luonnehtii Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Siltasalmi-Kautto on insinööri, työskennellyt alalla 15 vuotta ja tähdännyt IT-uralle lapsesta saakka. Silti oman paikan löytäminen miesenemmistöisellä alalla on vaatinut määrätietoista tekemistä ja sinnikästä vaikeuksien läpi menemistä. Jakaakseen tietoa IT-alan mahdollisuuksista ja alalle tuoneista eri urapoluista Siltasalmi-Kautto pyörittää tällä hetkellä muun muassa Hyppää pinkkiin Teslaan -nimistä Youtube-sarjaa, jossa esiin pääsevät niin kokeneet ammattilaiset kuin vasta-alkajat.

Mimmit koodaa -palkinto jaettiin neljännen kerran yli 1 000 osallistujan suuressa Mimmit koodaa AI ja data -virtuaalitapahtumassa. Viime vuonna palkittu Ursula Koski välitti palkintoa Siltasalmi-Kautolle ojentaessaan koko yhteisön kiitokset.

Mimmit koodaa -ohjelma käynnistettiin vuonna 2018 tarpeesta murtaa kestämätöntä mielikuvaa osaajapulasta kärsivästä ohjelmistoalasta vain miesten työpaikkana. Toimintavuosiensa aikana Mimmit koodaa -ohjelma on kasvanut 11 000 jäsenen yhteisöksi, tuonut alalle 1000 uutta asiantuntijaa ja kumonnut alalla sitkeästi eläneen haitallisen myytin, ettei teknologia kiinnosta naisia. Palkinnolla #MimmitKoodaa ja sen taustavoima Software Finland ry haluavat luoda uusia esikuvia ja kiittää ohjelman aktiiveja muiden hyväksi tehdystä tärkeästä työstä.

Vuoden 2024 Mimmit koodaa -palkinnon voittanut Reetta Siltasalmi-Kautto (vasemmalla) sekä viime vuoden voittaja Ursula Koski. (Kuva: Mikke Pöyhönen, Photomikke)