SILin ”Aurinkosähkö ja Turvallisuus” -seminaarissa lähes 300 ilmoittautunutta

SILin ”Aurinkosähkö ja Turvallisuus” -seminaarissa lähes 300 ilmoittautunutta

4.10.2023

SIL järjesti maanantaina 2.10. kotikulmillaan Takomotien auditoriossa aurinkosähkön turvallisuuteen liittyvän seminaarin. Tilaisuus osoittautui koronapandemian puhkeamisen jälkeisen ajan suurimmaksi yleisömenestykseksi; ilmoittautuneita oli lähes 300, josta noin 50 saapui paikanpäälle Pitäjänmäkeen.

Ääneen pääsivät alan parhaat asiantuntijat standardointi- ja korkeakoulumaailmasta sekä viranomais- ja edunvalvontapuolelta. Informatiivinen tiivis iltapäivä sisälsi alustukset aurinkosähköjärjestelmän turvallisuudesta laite- ja järjestelmänäkökulmasta, esimerkkejä paloturvallisuudesta, valtuutetun tarkastajan näkökulman järjestelmiin ja viranomaisnäkökulman aurinkosähköön sekä katsauksen huomioitaviin asioihin pientuotantoa verkkoon liitettäessä. Seminaarin ja esityskalvot voit jälkikäteen katsoa täältä.

Hybriditilaisuus mahdollisti etäosallistumisen kesken työpäivän, ja luennoitsijoille esitettiinkin runsaasti kysymyksiä myös linjoja pitkin. Äärimmäisen ajankohtainen sisältö sai runsaasti kiitosta ja yleisön toive olikin, että turvallisuusaiheisten seminaarien sarjaa jatkettaisiin, ja seuraava aihekokonaisuus onkin jo työn alla. Seuraa verkkosivuja sil.fi, niin et missaa tilaisuutta.

Kiitos vielä alustajille panoksestaan onnistuneen tilaisuuden hyväksi ja STEK ry:lle erityiskiitos tilaisuuden tukemisesta!

Lehtori Marko Ylinen Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja lehtori Aki Kortetmäki Tampereen ammattikorkeakoulusta kertoivat esimerkkejä aurinkosähköjärjestelmän paloturvallisuudesta.