Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

18.1.2021

Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.

FWA Grand Prixin 2020 voittaja on kaikilla osa-alueilla vahvuutensa osoittanut visitvaasa.fi. Taidokkaasti viritetty ja hienosti toimiva sivusto kertoo yhtä aikaa persoonallisesta pienestä kaupungista ja maailmanluokan vierailukohteesta. Grand Prixin lisäksi sivusto voittikin myös palkinnot parhaasta kuvituksesta, parhaasta teknisestä toteutuksesta ja parhaasta käyttöliittymäsuunnittelusta. Sivuston ovat tehneet Vaasan kaupunki, Vaasanseudun kehitys Oy, Vaasan seudun matkailu Oy, Merenkurkun maailmanperintö ry, Geniem Oy ja Solita Oy.

Kultaiset FWA-palkinnot jaettiin kahdelle sivustolle. Metsiensuomi.fi yhdistelee taitavasti erilaisia kerronnan keinoja. Sivuston ovat tehneet Aste Helsinki ja Jalo Toivio Design. Outokumpu.com-sivusto puolestaan on hieno esimerkki vakuuttavasta b2b-sivustosta. Sen ovat tehneet Mirum Agency ja Wipro. Verkkosivujen sarjassa yleisön suosikki oli haveadesignshop.fi.