Sähkö & Tele 8/2020

ST 8/2020 lehdessä mm.

Dynaamista hyvinvointia

Vuodesta 2017 lähtien useat valaistusyritykset ovat tehneet yhteistyötä Kööpenhaminan Aalborgin yliopiston kanssa Double Dynamic Lighting (DDL) -valaistuskonseptin kehittämiseksi ja sen validoimiseksi tieteellisesti. Tutkimustulokset osoittavat, että DDL vaikuttaa ihmisiin positiivisesti.

Digivihreä mahdollisuus

Uusimpana kumppanina Siemens Osakeyhtiön koordinoimaan virtuaalivoimalaitospalveluun liittyi Sinebrychoff. Sinebrychoffin Keran tuotantolaitoksen yhteyteen asennetaan 20 MWh:n kokoinen sähkövarasto. Akuston avulla panimokiinteistö tuottaa joustoja Suomen sähkömarkkinoille. 

Valolla on väliä puistossakin

Suomen pitkä ja pimeä talvi tuo haasteita myös puistovalaistukseen. Kotkan palkituissa puistoissa uskotaan valon ja varjon leikkiin.

Tietomurto on suuronnettomuus

Vastaamon tietomurrot herättivät suomalaiset karuun todellisuuteen. Viimeistään nyt myös johdon pitää ymmärtää, että turvallisuus on osa riskien hallintaa, sanovat tietoturvan huippuasiantuntijat.

Volkswagen ID.3 on Vuoden sähköauto 2020

Volkswagen ID.3 on valittu vuoden sähköautoksi. Valinnan tekivät Sähköinsinööriliitto ja Tuulilasi-lehti yhteistyössä. Volkswagenin siivittivät voittoon hintaan nähden erinomaiset ominaisuudet, pitkä toimintamatka ja runsas varustelu yhdistettynä sekä kaupunki- että moottoritienopeuksissa jämäkänmukavaan ajotuntumaan.