Kimmo Rauma Vuoden Sähköinsinööriksi

Sähköinsinöörit- SILin hallitus on valinnut tekniikan tohtori Kimmo Rauman Vuoden Sähköinsinööriksi. Valinta julkistettiin SähköTeleValoAV-messuilla Jyväskylässä keskiviikkona 7.2. Valinnasta Rauma saa 5 000 euron palkinnon.

Kimmo Rauma saa palkinnon tunnustuksena periksi antamattomasta ja tuloksekkaasta yrittäjyydestä innovatiivisen puhtaan sähköisen voimansiirtoteknologian kehittämisessä.

Parhaiten Kimmo Rauma tunnetaan sähköisiin voimansiirtojärjestelmiin ja komponentteihin erikoistuneen Visedo Oy:n perustajana. Vuonna 2009 perustettu Visedo valmistaa korkean tehokkuuden älykkäitä, kehittämiinsä SRPM-sähkömoottoreihin perustuvia voimansiirtojärjestelmiä raskaan kaluston busseihin, työkoneisiin ja laivateollisuuteen. Rauma kasvatti Visedo Oy:n lyhyessä ajassa kansainvälisesti tunnetuksi, uudentyyppisten täyssähköisten- ja hybridijärjestelmien cleantech-yritykseksi. Viime vuoden aikana Visedo palkittiin mm. Kauppalehden Kasvaja -yrityksenä ja se nousi arvostetulle Global Cleantech 100- ja Global Cleantech Later Stage Award TOP 10 -yrityslistoille. Yrityksen menestyksestä kertoo myös se, että sen ratkaisut saivat kansainvälistä näkyvyyttä mm. The Economistin, Telegraphin ja BBC World Newsin kaltaisissa medioissa.

Loppuvuodesta 2017 Visedo siirtyi yrityskaupassa tanskalaiskonserni Danfossin omistukseen. Yrityskaupalla Danfoss halusi vastata päästöjä ja saasteita vähentävien sähköisten ratkaisujen kasvavaan kysyntään. Toiminta jatkuu Danfoss Mobile Electrification yksikön kautta. Sen päätoimipaikka on Lappeenrannassa.

Yrityskaupan jälkeen Kimmo Rauma johtaa Danfoss Mobile Electrification -yksikköä osana Danfoss-konsernia. Rauman titteli konsernissa on Vice President.

Kimmo Rauma aloitti Lappeenrannan teknillisen yliopiston hallituksessa tämän vuoden alusta. Yliopiston mukaan Rauma tuo hallitukseen erityisesti cleantechin ja kansainvälisen kasvuyrittäjyyden kokemusta. Rauma on myös LUT:n alumni.

Vuonna 1978 syntynyt Kimmo Rauma on kotoisin Parikkalasta. Hän on opiskellut Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Diplomi-insinööriksi Rauma valmistui 2002 ja väitteli tohtoriksi vuonna 2006.

Lisätietoja: Sähköinsinöörit - SIL toiminnanjohtaja Marko Vuorio, puhelin 045 604 2121, sähköposti: marko.vuorio@sil.fi