Atea ICT-palveluiden toimittajaksi Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle
2.4.2025
Atea ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue ovat allekirjoittaneet sopimuksen ICT- loppukäyttäjäpalveluiden tuottamisesta hyvinvointialueelle. Nelivuotisen sopimuksen kokonaisarvo on enintään 29 miljoonaa. Korkea loppukäyttäjätyytyväisyys ja kustannustehokkuus ratkaisivat kilpailutuksen Atean eduksi.
Sopimuksen myötä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ICT-peruspalvelut siirtyvät Atean vastuulle vuoden 2025 viimeisen vuosineljänneksen aikana. Palvelut koostuvat muun muassa Service Desk- ja lähitukipalveluista, käyttäjätuen palvelukanavista ja laitteiden elinkaaripalveluista. Hankinnan tavoitteena oli löytää Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle ICT-kumppani, joka pystyy varmistamaan korkean loppukäyttäjätyytyväisyyden ja vapauttamaan hyvinvointialueen työntekijöiden työaikaa heidän varsinaiseen työhönsä kustannuksia nostamatta.
Päijät-Hämeen hyvinvointialueen toimialueella asuu noin 205 000 asukasta. Hyvinvointialueen tehtävä on järjestää kaikille alueen asukkaille sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut. Päijät-Hämeen hyvinvointialueeseen kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.
Atea Finland on IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 700 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia IT-ympäristön ratkaisuja ja palveluja.
Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on yli 8 000 työntekijää 88 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2024 oli 3,0 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä.
Uutiset
Juha Antila Vaasan yliopiston digijohtajaksi
Telia, Nokia ja Puolustusvoimat yhteistyössä
Kempower tuo markkinoille entistä tehokkaamman latausratkaisun
Ensimmäinen langaton sääasema asennettu sähköverkkoon Espoossa
Jätevedestä lämpöä kaukolämpöverkkoon 2 000 omakotitalon kulutuksen verran