1KOMMA5° ostaa aurinkoenergiayhtiön LP-Solarin

22.2.2023

Saksalainen puhtaan energian konserni 1KOMMA5° ostaa suomalaisen aurinkoenergiaratkaisujen asennusyrityksen LP-Solarin. Hankinnalla 1K5° vahvistaa asemaansa Suomen aurinkoenergiamarkkinoilla ja on askeleen lähempänä tavoitettaan Suomen markkinajohtajuudesta. Rakettimaisesta kasvusta tunnettu 1KOMMA5° on kerännyt sijoittajilta, mm. Porsche Venturesilta ja Norrsken VC:ltä yli 500 miljoonan euron rahoituksen tukeakseen maayhtiöiden kasvua. LP-Solarin osto on yhtiön 22. yritysosto reilussa vuodessa.

 LP-Solar on kolmas pohjoismainen sijoitus, jonka 1KOMMA5°:n Pohjoismaiden liiketoiminnan operatiivinen johtaja David Sätterman toteuttaa.

LP-Solar on aurinkoenergiaratkaisujen asentamiseen erikoistunut asiantuntija Suomessa ja työskennellyt aurinkovoiman, energian varastoinnin, sähköautojen latausasemien ja energianhallinnan automaation parissa vuodesta 2014.

1KOMMA5° on rekrytoinut alan huippujohtajia sekä toteuttanut määrätietoista yrityskauppastrategiaa vahvistaakseen jalansijaansa Pohjoismaissa. Tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevaihto Pohjoismaissa vuonna 2023. LP-Solarista tulee 1KOMMA5°:n toinen Suomen yritysosto, joka on selkeä merkki markkinajohtajan aseman tavoittelusta.

1KOMMA5°:n Pohjoismaiden liiketoiminnan operatiivinen johtaja David Sätterman (vas), LP-Solar Oy:n toimitusjohtaja Lauri Paananen ja 1KOMMA5°:n toimitusjohtaja Gunnar Jönsson.