5G vauhdittaa etätyöntekoa myös Levin etätyöskentelytiloissa

25.2.2021

Levin etätyöskentelytiloissa sähköpostit ja tiedostot välittyvät nyt ripeästi Elisan 5G-yhteydellä. Myös ensimmäiset yksityiset huoneistonomistajat tarjoavat t asiakkailleen uuden sukupolven verkkoyhteyttä.

Etätyöstä on muotoutunut yksi 5G-verkon pääkäyttökohteista. Levillä Elisan kattavasta 5G-verkosta pääsee hyötymään muun muassa Innovation Homen vuokraamissa etätyöskentelypisteissä Visit Levin toimitiloissa. Lisäksi ensimmäiset yksityiset huoneistonomistajat ovat ottaneet 5G-yhteyden käyttöön Levin keskustan läheisyydessä.

Reitittimen jakama 5G-yhteys takaa nopean kaistan muun muassa etäpalavereihin ja isojenkin tiedostojen lataamiseen. Yhä useammalla Leville saapuvalla majoittujalla on suunnitelmissaan after skin sijaan nimenomaan työskentely.

- Toimiva nettiyhteys on mökeillä oletusarvo, mutta nykyään matkailijat kysyvät jo ennen varauksen tekemistä, minkä tasoinen verkko on. Näin ollen luotettava ja nopea 5G-yhteys on kilpailuetu ja parantaa vuokrattavan kohteen käyttöastetta myös sesonkiaikojen ulkopuolella, Levin eturinteiden juurelta Levin Kunkusta huoneistoa vuokraava Jari Mäki-Runsas sanoo.

Jarin vuokraama huoneisto on varustettu 5G-reittimellä, joka jakaa yhteyden kaikille huoneiston lähiverkon laitteille, kuten tietokoneille, tableteille ja puhelimille.

Etätyöarjen vakiintuessa moni suomalainen on työnkuvan ja koronatilanteen salliessa siirtänyt etäkonttorinsa mökille tai kotimaan matkakohteisiin.

5G:n avulla yhteyskaistasta riittää myös muiden perheenjäsenien tarpeisiin, kuten etäkoulunkäyntiin, videoiden katseluun ja pelaamiseen. Levin lisäksi Elisan kattava 5G-verkko löytyy Pohjois-Suomesta jo Rovaniemeltä, Kemistä, Ylläkseltä ja Rukalta.