66 000 asiakasta Vaasan Sähköverkon alueella saa uuden sähkömittarin

66 000 asiakasta Vaasan Sähköverkon alueella saa uuden sähkömittarin

3.8.2023

Vaasan Sähköverkko aloitti keväällä 2023 ison projektin, jossa 66 000 alueen asiakasta saa uuden, älykkään sähkömittarin. Uudet mittarit mahdollistavat vartin mittaustiheyden. Samalla mittareiden etäohjattavuus helpottuu.

- Tähän mennessä olemme vaihtaneet alueella yli 1000 sähkömittaria. Kaikki on sujunut pääsääntöisesti hyvin, ja asennetut mittarit ovat toimineet odotetulla tavalla, kertoo mittauspalvelupäällikkö Tony BäckVaasan Sähköverkolta.

Projektissa on vastikään siirrytty massa-asennusvaiheeseen. Tällä hetkellä työn alla ovat saaristokohteet. Asennukset saaristossa jatkuvat niin kauan kuin kelit ovat suotuisat merenkäynnille ja asentajat pääsevät kulkemaan turvallisesti kohteisiin. Syksymmällä asennukset jatkuvat taas mantereella.

Asiakkaalle lähetetään kotiin kirje, kun vaihto lähestyy. Itse mittarinvaihdosta vastaa Vaasan Sähköverkon kumppani Eltel Networks. 

- Mittarit on vaihdettava lakimuutosten takia. Uudet mittarit vastaavat sähkömarkkinalain uusia vaatimuksia. Ne ovat myös etäohjattavuudeltaan parempia.

Mittarinvaihdosta ei tule kuluja asiakkaalle. Vastaavanlaisia hankkeita on käynnissä muillakin verkkoalueilla Suomessa.