ABB Millennium-teknologiapalkinnon kumppaniksi

10.5.2021

ABB lähtee tukemaan Millennium-teknologiapalkintoa. Yhteistyön tavoitteena on edistää kestävämmän maailman rakentamista tutkimuksen ja teknologiainnovaatioiden kautta. Kansainvälinen Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa, ja sen suojelija on tasavallan presidentti.

ABB on tutkinut, kehittänyt ja hyödyntänyt teknologian mahdollisuuksia jo yli 130 vuotta, ja se haluaa olla tukemassa globaalisti merkittävää teknologiapalkintoa. Nyt käynnistyvän yhteistyön tavoitteena on tuoda esiin teknologisen kehityksen ja innovaatioiden merkitystä kestävämmän maailman luomisessa.

- Maailmassa eletään monenlaisten suurten haasteiden keskellä, ja niiden ratkaiseminen vaatii läpimurtoja eri alueilla. ABB:n tehtävänä on vauhdittaa yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. Millennium-teknologiapalkinto nostaa esiin huipputason tutkimusta ja kannustaa uusiin innovaatioihin, joita tarvitaan globaalisti ja paikallisesti paremman maailman rakentamiseksi, Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen sanoo.

ABB:llä Suomessa tehdään merkittävä määrä tuotekehitystä ja tutkimusta. Huipputeknologian kehittäjinä meille on tärkeää olla tukemassa teknologian kehitystä laajemminkin tämän palkinnon muodossa. ABB-yhtymä investoi tutkimukseen ja tuotekehitykseen 1,3 miljardia US dollaria vuonna 2020.

Vuoden 2020 Millennium-teknologiapalkinto jaetaan 18.5.2021. Tilaisuutta voi seurata verkosta. Lisäksi 19.5.2021 virtuaalinen Millennium Innovation Forum -konferenssi kokoaa yhteen kansainväliset puhujat, innovaattorit, päättäjät sekä tutkimus- ja liike-elämän edustajat.

Kansainvälinen Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa.