ABB:n Simo Säynevirta vuoden 2022 teknologiajohtaja Suomessa

17.3.2022

CTO Forumin on valinnut ABB:n Simo Säynevirran vuoden teknologiajohtajaksi. Palkinnon jakoivat yhteistyössä Business Finland, Teknologiateollisuus ry ja Spinverse.

Vuodesta 2011 lähtien Vuoden teknologiajohtaja -palkinto on ollut vuosittainen tunnustus teknologiajohtajien merkityksestä suomalaisen teollisuuden tulevaisuuden kilpailukyvylle. 

Simo Säynevirta on toiminut koko työuransa ABB:n lukuisissa johto- ja projektitehtävissä digitaalisuuden, tuotehallinnan ja tuotekehityksen parissa niin globaaleissa kuin Suomen liiketoiminnan rooleissa.

Tällä hetkellä hän johtaa Suomen ABB:n Green Electrification 2035- veturihankkeen ekosysteemiyhteistyötä ja vastaa sen rakentamisesta sekä ekosysteemien kehittämisestä ja innovaatiohankkeiden edistämisestä. Esimerkiksi kaupunkien hiilineutraaliustavoitteisiin vastaaminen edellyttää tiivistä yhteistyötä kaupunkien, energian tuottajien, verkkoyhtiöiden ja teknologiatoimittajien välillä. Business Finlandin rahoittaman ohjelman ensimmäisenä vuotena käynnistettiin aktiivisesti kumppanuuksia, ja tänä vuonna ohjelman vauhti kiihtyy.

- Green Electrification 2035 -ohjelmassa kehitetään huipputeknologiaa, jolla on laaja vaikutus tulevaisuuden älykkäisiin järjestelmiin ja elinympäristöömme. Uuden, sektori-integraatioon pohjautuvan energiajärjestelmän kokonaisuuden hallinta tulee olemaan keskeinen tekijä vihreään sähköön perustuvassa hiilineutraalissa yhteiskunnassa, Säynevirta sanoo.