ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun ja robottiteknologiaa Wärtsilälle

29.12.2021

Suomen ABB on toimittanut ja asentanut Wärtsilän uuteen teknologiakeskukseen laajan sähkönjakeluratkaisun välijännitekojeistoineen ja suojareleineen sekä robottiteknologiaa yhdessä robottipartnereidensa kanssa. ABB vastaa myös toimituskokonaisuuden käyttöönottopalveluista.

ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun ja robottiteknologiaa teknologiayhtiö Wärtsilän tutkimus-, tuote-kehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubiin, joka on parhaillaan valmistumassa Vaasan Vaskiluotoon. Kuva: Wärtsilä

 

Sähköjakeluratkaisuprojektin johdosta, suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa paikallinen ABB:n Vaasassa toimiva Energy Industries -divisioona, josta tuki on tarvittaessa lähellä.

Lisäksi laitoksessa Wärtsilän tuotantoa automatisoivat lukuisat ABB:n robotit, joiden sovellukset vaativiin tuotantoprosesseihin on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä ABB:n robottipartnereiden kanssa.

ABB:n UniGear ZS1 on osana ABB:n toimittamaa laajaa sähkönjakelujärjestelmää mahdollistamassa Wärtsilän Smart Technology Hubin turvallisen, kestävän ja energiatehokkaan sähkönsyötön ja -käytön.

Wärtsilän tuotantoa Smart Technology Hubissa automatisoivat erityyppiset ABB:n robotit. Suurten hyötykuormien ja kokoluokkansa nopeimman IRB 8700 -robotin kapasiteetti yltää jopa tuhanteen kiloon.

Wärtsilän uusi teknologiakeskus muodostaa ekosysteemin, jossa yritykset, organisaatiot, start-upit ja korkeakoulut voivat kokoontua yhteen, jakaa kokemuksia ja luoda yhdessä uusia älykkäitä merenkulun ja energiateollisuuden ratkaisuja.

ABB ja Wärtsilä ovat tehneet jo vuosikymmeniä yhteistyötä voimalaitosten ja meriteollisuuden sähkönjakelu- ja automaatioratkaisuissa.