ABC-latausasemia on pian 200

2.12.2022

Lähes kahdensadan aseman ja yli tuhannen latauspisteen verkosto laajenee parhaillaan täysin uusille alueille. Muun muassa Pohjois-Savo ja Salon seutu saavat pian ensimmäiset ABC-latausasemansa. Viime aikoina asemien määrä on kasvanut erityisesti Pohjois-Suomessa. ABC-latauksen hinnat laskivat tänään sähkön arvonlisäverokannan alennuksen myötä.

S-ryhmän valtakunnallinen ABC-latausverkosto on yli kolminkertaistunut viime vuoden lopun tilanteesta. Asemia on tällä hetkellä 172 kappaletta ja niissä on yhteensä 1 112 latauspistettä. Lataustapahtumia on tuhansia päivittäin.

- Tavoitteenamme oli rakentaa noin 150 asemaa tämän vuoden loppuun mennessä. Kasvutavoite on ylitetty jo kuukausi sitten ja näyttää siltä, että verkostossamme on jopa 200 asemaa vuodenvaihteessa. Olemme rakentaneet reilussa vuodessa Suomen suurimman teholatausverkoston sinne, missä asiakkaamme liikkuvat eli S-ryhmän palveluiden äärelle ja merkittävien reittien varsille maanteille, kertoo ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK:lta.

ABC-latausta on jatkossa tarjolla joka puolella Suomea, kun Osuuskauppa PeeÄssä ja Suur-Seudun Osuuskauppa avaavat ensimmäiset ABC-asemansa. PeeÄssä avasi ensimmäiset asemansa Pohjois-Savoon joulukuun alussa.

Suur-Seudun Osuuskaupan ensimmäiset asemat avataan vuodenvaihteen tienoilla. Turunväylän varteen ABC Piihovin yhteyteen avataan koko ABC-latausverkoston tähän mennessä tehokkain asema. Aseman kokonaisteho on 600 kW, joka jaetaan dynaamisesti kuuden latauspisteen kesken.

Loppu- ja alkuvuonna uusia asemia avataan vauhdilla myös Pohjois-Suomessa.

Avaustahti jatkuu vilkkaana eri puolilla Suomea koko ensi vuoden. Satsaukset erityisesti teho- ja suurteholataukseen jatkuvat. Täysin uusien asemien rakentamisen lisäksi kapasiteettia lisätään jo rakennetuille asemille alueilla, joilla kysyntää on eniten ja joilla se on mahdollista.