AGCO investoi 70 miljoonaa euroa AGCO Powerin Linnavuoren tehtaaseen

AGCO investoi 70 miljoonaa euroa AGCO Powerin Linnavuoren tehtaaseen

2.4.2024

Maatalouskoneiden ja täsmäviljelyteknologian johtava kehittäjä, valmistaja ja jakelija, AGCO-konserni, investoi 70 miljoonaa euroa Nokian Linnavuoressa sijaitsevaan tehtaaseensa kiihdyttääkseen puhtaan energian innovaatioita.

Mittava investointi mahdollistaa puhtaan energian laboratorion rakentamisen. Laboratoriossa testataan vaihtoehtoisia polttoaineita, jotka vähentävät työkoneiden päästöjä. Investointien avulla rakentuu myös koulutus- ja vierailukeskus sekä uutta tuotantotilaa niin sylinterinkansien kuin portaattoman voimansiirron osien valmistamiseen (CVT). Uudelleenkunnostettujen moottoreiden (remanufacturing) toimitilat laajenevat maalaamolla ja testaustiloilla. Uusien rakennusten pinta-ala on yhteensä 11 000 neliötä ja ne valmistuvat tämän sekä ensi vuoden aikana.

AGCO Powerin Linnavuoren tehdas työllistää noin tuhat työntekijää ja investoinnit luovat pohjaa työntekijämäärän kasvulle. Viimeisimmät investoinnit havainnollistavat AGCO Powerin pitkäjänteistä kasvua Suomessa. Marraskuussa 2023 tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi pitkäaikaisen kansainvälisen investoijan palkinnon sekä AGCO Powerille että Valtralle. AGCO:n investoinnit AGCO Powerin Linnavuoren tehtaaseen ovat olleet yhteensä yli sata miljoonaa euroa viimeisen viiden vuoden aikana.

Dieselmoottoreiden lisäksi AGCO laajentaa teknologiatarjontaansa kehittämällä vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä moottoreita ja sähköisiä ratkaisuja. Linnavuoren uusi tutkimuslaboratorio on luonnollinen jatke AGCO Powerin tuotekehitysvastuuseen.

- Puhtaan energian laboratorioon tulee useita testisoluja tulevaisuuden vaihtoehtoisilla polttoaineilla käyvien polttomoottoreiden sekä sähköisten ratkaisujen, kuten hybridien, polttokennojen ja suurjänniteakkujen kehittämiseen ja testaamiseen, sanoo AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala.

Kuvassa esitettynä uudet investoinnit AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueella. (Kuva: AGCO Power).