Åland Postin automaattivarasto Tuusulaan

Åland Postin automaattivarasto Tuusulaan

2.4.2024

Ålund Post on allekirjoittanut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen uuden 6,000 m² logistiikkakiinteistön rakentamiseksi Tuusulan Sulan teollisuusalueelle. Alue sijaitsee strategisesti lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää ja pääväyliä. Logistiikkakeskus tukee automatisoiduilla palveluillaan suomalaisten verkkokauppojen pyrkimyksiä kasvattaa ja tehostaa liiketoimintaansa vastuullisesti.

Hanke toteutetaan korkeiden ESG-tavoitteiden mukaisesti suunnittelusta toteutukseen. Kiinteistö rakennetaan EU-taksonomian vaatimusten mukaisesti, A-energialuokkaan, ja tavoitteena on saavuttaa BREEAM Excellent -sertifiointi. Vuokrasopimus on myös linjassa Green Lease -tavoitteiden kanssa.  

Logistiikkakeskuksen keskiössä on AutoStore-automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä (ASRS), jonka toimittaa Element Logic Oy. Järjestelmä mahdollistaa entistä joustavamman ja tehokkaamman logistiikkatoiminnan, minkä ansiosta uuden logistiikkakeskuksen asiakkaille kyetään tarjoamaan markkinan edistyneimpiä 3PL-palveluita. 

Axla Logisticsilla on kokemusta verkkokaupan logistiikasta yli 20 vuoden ajalta Pohjoismaissa ja Euroopassa. Investointi Tuusulaan lujittaa sen asemaa verkkokauppalogistiikan johtavana asiantuntijana Suomessa. Nyt toteutettava kiinteistöhanke on merkittävä askel eteenpäin sekä Axla Logisticsille että koko suomalaiselle verkkokauppa-alalle.  

Havainnekuva Axlan Tuusulaan avattavasta huippumodernista logistiikkakeskuksesta.