Allianssimalli laajenee sähköverkkoihin

Allianssimalli laajenee sähköverkkoihin

25.8.2023

Kuvassa vasemmalta Asko Huotari Kuhmon Rakennuspojat Oy, Eetu Niskanen Kajave Oy, Päivi Hakala, Despro Engineering Oy, Janne Huotari Enerke Oy ja Timo Jutila Kajave Oy.

 

Kajave Oy on solminut allianssisopimuksen sähköverkon investointi- ja kunnossapitoprojektien suunnittelusta ja toteutuksesta Enerke Oy:n, Despro Engineering Oy:n ja Kuhmon Rakennuspojat Oy:n muodostaman EKD-ryhmittymän kanssa. Kyseessä on ensimmäinen tässä mittakaavassa toteutettava hankinta sähköverkkotoimialalla. Sopimuksen arvo on noin 38 miljoonaa euroa, ja sen työllistävä vaikutus on n. 100 henkilötyövuotta neljän vuoden aikana. Sopimus sisältää jatko-option vuosille 2028–2030.

- Allianssimallilla on saavutettu hyviä kokemuksia muilla infrarakentamisen aloilla. Haluamme olla oman toimialan edelläkävijä ja tuoda muualta saadut hyvät opit myös sähköverkkojen rakentamiseen ja kunnossapitoon. Tavoitteenamme on kehittää yhdessä alan parhaiden kumppaneiden kanssa entistä laadukkaampia ja tehokkaampia toimintatapoja sähköverkkojen rakentamiseen ja kunnossapitoon, sanoo Kajave Oy:n toimitusjohtaja Timo Jutila.

EKD-ryhmittymässä toimivat Enerke Oy, Despro Engineering Oy ja Kuhmon Rakennuspojat Oy. Enerke vastaa sähkötöistä ja toimii päätoteuttajana, Despro vastaa suunnittelusta ja Kuhmon Rakennuspojat maanrakennuksesta.

Nyt tehty sopimus kattaa Kajaven sähkönjakeluverkon itäisen alueen (Sotkamo, Kuhmo, Suomussalmi) yleissuunnittelun, projektirakentamisen, kunnossapidon, viankorjauksen, sähkömittarien asennuksen ja asiakaspalvelun kenttätyöt. EKD-ryhmittymä vastaa myös jatkossa koko Kajaven verkkoalueen alueverkon, sähköasemien, verkostoautomaation sekä viestiverkon vianhoidosta ja kunnossapidosta. Kajaven arvio hankkeen kokonaisarvosta on noin 38 miljoonaa euroa ilman optiovuosia.

Allianssimalli on yhteistoiminnallinen hankemuoto, joka perustuu projektin keskeisten toimijoiden yhteiseen sopimukseen. Allianssihankkeessa osapuolet vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta yhteisellä organisaatiolla. Osapuolet jakavat hankkeen hyödyt ja riskit tavoitteena suorituskyvyn jatkuva parantaminen ja toimiminen hankkeen parhaaksi.