Älykäs pikalautauskenttä lataa neljä autoa kerralla

29.7.2020

Unified Chargers on toimittanut Suomen ensimmäisen neljää sähköautoa yhtä aikaa lataavan älykkään pikalatauskentän Tuusulan asuntomessualueelle. Pikalatauskenttä on osa Nesteen “tulevaisuuden liikenneasemaa.

Tulevaisuuden liikenneasemaa ovat olleet toteuttamassa Unified Chargers, Leppäkosken Energia, Neste Oyj, Posti, Suomen Kaasuenergia Oy ja Tuusulan Asuntomessut. Jakeluaseman rakentamisessa, käytössä ja tuotevalikoimassa on käytetty mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittavia ratkaisuja, minkä ansiosta aseman hiilijalanjälki on yli 30 % perinteistä huoltoasemaa pienempi.

Älykkään pikalatauskentän myötä pikalatauksen saatavuus nousee aivan uudelle tasolle, sillä tulevaisuuden liikenneasemalla latautuu jopa neljä sähköautoa samanaikaisesti ja käytettävissä oleva latausteho jakautuu latauksessa olevien autojen kesken. Pikalatauskenttä ottaa automaattisesti huomioon autojen latauksen vastaanottokyvyn ja optimoi sen perusteella latausajan. Kun yhden auton akku tulee täyteen, siirtyy vapautunut latausteho automaattisesti muiden lataajien käyttöön. Kenttä tukee molempia pikalatausstandardeja; CCS ja CHAdeMO. Lataus ja maksaminen onnistuvat helpon ja avoimen mobiilisovelluksen avulla.