Älypallosta täysin automatisoitua dataa ja palveluja

8.11.2021

Veikkausliiga pelasi koko loppusarjansa käyttäen täysin automatisoitua Wisesport-älyjalkapallojärjestelmää. Skaalautuva Wisesport-alusta on tuttu tuhansista jääkiekon ammattilaissarjojen kuten KHL:n ja Liigan otteluista. Reaaliaikainen analytiikka-alusta mahdollistaa täysin uudenlaisten digitaalisten palvelujen tarjoamisen televisiossa, mobiilisovelluksissa ja vedonlyönnissä.

Wisesport-älyjalkapallojärjestelmän myötä Veikkausliigasta tuli maailman ensimmäinen sarja, jossa koko liigan loppusarjassa käytettiin täysin automatisoitua ja reaaliaikaista jalkapalloanalytiikkaa. Wisesport-alustan tarjoamaa dataa pääsevät hyödyntämään joukkueiden lisäksi erilaiset palveluntarjoajat niin areenalla kuin kotisohvilla.

Wisesport-alustan ansiosta jalkapallo-otteluiden ympärille pystytään tuottamaan reaaliaikaisia palveluja, jotka ovat jo tuttuja Wisehockey-järjestelmää käyttävistä jääkiekon ammattilaissarjoista. Järjestelmä mahdollistaa ainutlaatuisten, yleisöön vetoavien digitaalisten palvelujen tarjoamisen televisiossa, mobiilisovelluksissa ja vedonlyönnissä. Reaaliaikainen analytiikka perustuu paikannukseen ja automaattisesti jalostettuihin koordinaatteihin.

Jo aiemmin Suomen Palloliitto ja Wisehockey sopivat monivuotisesta yhteistyöstä, joka näkyy konkreettisesti yhteisessä analytiikkatyöskentelyssä sekä maajoukkueen kotipesässä Eerikkilässä. Siellä nuoret lahjakkuudet pelaavat säännöllisesti Wisesport-järjestelmällä leireillä ja harjoitusmaaotteluissa. Veikkausliigan loppusarjan myötä älyjalkapallo on tullut osaksi suomalaista ammattilaistason jalkapalloa.