atNorth avaa uuden 15 megawatin datakeskuksen Espooseen

atNorth avaa uuden 15 megawatin datakeskuksen Espooseen

7.2.2023

atNorth vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden johtavana datakeskusoperaattorina avaamalla Espooseen kolmannen datakeskuksensa Suomessa. Yhtiön Suomen myyntijohtajaksi nimitetty Pekka Järveläinen on yksi datakeskusten energiatehokkuuden parantamisen pioneereista.

Pohjoismaisen konesali-, suurteholaskenta- ja tekoälypalvelujen tarjoaja atNorthin kasvu kiihtyy. Tammikuussa yhtiö tiedotti ostaneensa Advanialta kaksi datakeskusta Suomessa, ja nyt atNorth on ostanut tilat kolmatta Suomen datakeskustaan varten kiinteistösijoitusyhtiö Tallbergilta. Espoon Sinimäentiellä sijaitseviin tiloihin rakennetaan uusinta tekniikkaa edustava datakeskus, joka tukee yhtiön kasvutavoitteita ja vastaa kasvavaan suurteholaskentakapasiteetin kysyntään.

Kapasiteetiltaan 15 megawatin datakeskus valmistuu Espooseen vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä. atNorth panostaa vahvasti kestävään kehitykseen ja sen datakeskukset noudattavat kiertotalouden periaatteita. Lämmön talteenottojärjestelmän avulla uuden datakeskuksen synnyttämä hukkalämpö syötetään pääkaupunkiseudun kaukolämpöverkkoon. 

- Yhä useammat organisaatiot haluavat siirtää IT-työkuormiaan Pohjoismaihin, ja kolmas datakeskuksemme Suomessa vahvistaa jalansijaamme alueella entisestään. Haluamme kasvattaa kestävien ja tehokkaiden palveluidemme tarjontaa ja olla paras kumppani päästöjen vähentämiseen nyt ja tulevaisuudessa, sanoo atNorthin toimitusjohtaja Eyjólfur Magnús Kristinsson.
 

Suomi on datakeskustoimijan näkökulmasta huippukiinnostava markkina

atNorthin Suomen myyntijohtajaksi nimitetyn Pekka Järveläisen mukaan uusiutuvan energian hyvä saatavuus, kehittynyt tietoliikenneverkko, turvallinen yhteiskunta ja viileä ilmasto tekevät Suomesta houkuttelevan investointikohteen datakeskustoimijoille. Asiakkaiden tarve luotettaville, tehokkaille ja ilmastoystävällisille konesalipalveluille kasvaa globaalisti. Siksi atNorth näkee Suomen erittäin potentiaalisena kasvumarkkinana. Maan houkuttelevuutta lisäävät myös sen sijainti Euroopan ja Aasian välissä ja Far North -merikaapelin myötä entisestään paranevat tietoliikenneyhteydet.

Järveläinen on datakeskus- ja pilvipalvelualan konkari, joka tuo atNorthille vahvaa suomalaista IT- ja tietoliikennealan osaamista. Hän on yksi Suomen datakeskusjärjestön perustajista. Suomen kansallisen standardointityöryhmän puheenjohtajana hän oli avainroolissa viemässä energian uudelleenkäytön vaatimusta (Energy Reuse Factor, ERF) osaksi datakeskustoiminnan kansainvälistä ISO-standardia. Järveläinen on työskennellyt urallaan myös valokuitu- ja laajakaistayhteyksien kehittämistehtävissä Telialla ja IT-ulkoistuksien parissa CGI:llä. 

- On kunnia päästä johtamaan Suomen kasvua yhtiössä, joka kehittää tosissaan kestäviä ja nykyajan tarpeet täyttäviä datakeskuksia”, Järveläinen sanoo. “Taustani, työkokemukseni ja intohimoni kestävän kehityksen edistämiseen istuvat täydellisesti atNorthin missioon. Pystymme tuomaan uusia, kilpailukykyisiä vaihtoehtoja niin yrityksille, IT-palveluntarjoajille kuin globaaleille kasvuyhtiöille – on hienoa päästä disruptoimaan suomalaista datakeskusmarkkinaa!