BioEnergon Porin biokonversiolaitokselle myönnettiin ympäristölupa

20.12.2021

Satakunnan aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan BioEnergo Oy:n Porin Kaanaankorven teollisuusalueelle suunnitteilla olevalle biokonversiolaitoksen toiminnalle. Lupa koskee bioetanolin, nesteytetyn biokaasun ja raakaligniinin valmistusta puubiomassasta.

Laitoksen tuotantokapasiteetti on noin 63 000 kuutiometriä bioetanolia, noin 22 000 tonnia nesteytettyä biokaasua ja noin 70 000 tonnia raakaligniiniä vuodessa.

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointi tehtiin Swecon toimesta vuosina 2019–2020, jonka jälkeen ympäristölupahakemus jätettiin aluehallintovirastolle tammikuussa 2021.

BioEnergon hallituksen puheenjohtaja Timo Saini kuvaa laitosta ”energiahybridiksi”, koska se vähentää liikenteen päästöjä kolmella tavalla, bioetanolilla, ligniinillä ja biokaasulla.

- Laitoksen toiminnasta ei aiheudu mainittavia vaikutuksia ympäristön asutukselle tai virkistyskäytölle. Laitoksen toimintaan liittyvät riskitilanteet ja niihin liittyvät vaikutukset on tunnistettu ja niihin varaudutaan laitoksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Laitoksen toimintaa tarkkaillaan ja ohjataan prosessiyksiköittäin ja kokonaisuutena automaattisten seurantajärjestelmien avulla. Seurannan avulla varmistamme, että laitos varmasti toimii ympäristöluvan ehtojen mukaisesti, Saini sanoo.