Celltech laajensi uusiin toimitiloihin Tampereella

17.3.2022

Akkujärjestelmien valmistaja Celltech laajensi tuotantoaan uuteen tehtaaseen Tampereen Lahdesjärvelle. Samalla yritys aloittaa teollisuusajoneuvojen akkujärjestelmiin keskittyvän sarjatuotannon. Toimipisteessä on myös Celltechin kuuden maan toimipisteitä palveleva tuotekehityskeskus.

Celltech laajensi tuotantoaan uuteen tehtaaseen Tampereen Lahdesjärvelle. 

 

- Asiakkainamme on Euroopan johtavia teollisuusyrityksiä, joilla ajoneuvojen sähköistäminen on päällä oleva haaste ja hanke. Työkoneiden sähköistäminen etenee heidän omiakin arvioitaankin nopeammin. Globaaleilla markkinoilla mm. kaivos-, satama-, metsäkone- ja robottiteollisuudessa on nyt vientitavoitteillemme rajattomat mahdollisuudet, Celltech Solutionsin toimitusjohtaja Kim Nikitin sanoo.

Muutto on Celltechin kasvusuunnitelman toinen vaihe.

- Asiat ovat edenneet kehityssuunnitelmamme mukaisesti. Siirtyessämme nyt tuotekehityksen lisäksi sarjatuotantoon tarvitsemme suuremmat tilat. Kiinteistön tontille on jo suunnitteilla rakentaa laajennusta. Vuokranantajamme on tässä aktiivisesti mukana, Nikitin sanoo. 

Viime vuoden rekrytointikampanjan myötä Celltech sai parikymmentä kokenutta ammattilaista tuotekehityspuolelle. Uudet rekrytoinnit sekä tuotekehitykseen, myyntiin ja tuotantoon ovat Nikitinin parhaillaan haussa. 

- Tämän ja ensi vuoden aikana tulemme työllistämään Tampereen tehtaalla 50–80 henkilöä. Lisäksi toimimme lukuisten paikallisten yritysten ja oppilaitosten kanssa yhteistyössä liiketoiminnallisten sekä opetus- ja harjoitteluprojektien muodossa.