Convena Distribution haastaa tietotekniikan varaosien ja tarvikkeiden tukkumarkkinat

4.5.2021

Lähes 20 vuotta sitten perustettu tanskalaislähtöinen it-alan maahantuoja Convena Distribution laajenee Pohjoismaissa ja avaa toimipisteen myös Suomeen. Sitä vetämään on nimitetty IT-alan nuori veteraani Jiri Tainio.

Convena Distribution on edelleen suhteellisen tuntematon Suomessa, mutta näkee merkittävän kasvupotentiaalin avaamalla uuden toimipisteen. Erityisesti tieto- ja mobiilitekniikan valtamerkkien varaosien, komponenttien ja lisätarvikkeiden jakelijana tunnettu yritys tarjoaa yli 300 000 erilaista tuotetta 60 tuotemerkiltä. Tämän lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen myös kunnostettuja kannettavien ja muiden oheislaitteiden tuotteita.

Tietoteknisten laitteiden varaosien tarve kasvaa yleisesti. Teknologiamarkkinoita tarkasti seuraavan IDC-tutkimusyhtiön mukaan pelkästään PC-myynnin odotetaan kasvavan maailmanlaajuisesti tänä vuonna jopa 18,2 prosenttia. Tämä tarkoittaa suurempaa tarvetta myös varaosille ja näistä markkinoista Convena Distribution tavoittelee jatkossa merkittävää markkinaosuutta myös Suomessa.

Joidenkin maailman tunnetuimpien tuotemerkkien, kuten HPE, HP Inc., Lenovo, Lexmark ja Samsung, lisäksi Convena Distribution keskittyy voimakkaasti oman ProXtend-tuotemerkkinsä kehittämiseen. Nämä ovat tuotteita, jotka koostuvat kotitoimiston tarpeista ja lisävarusteista, kuten verkkokameroista, kuulokkeista, näytöistä ja kaapeleista. Ne on kehitetty yhteistyössä asiakkaiden kanssa heidän tarpeidensa täyttämiseksi. ProXtend-valikoima kehittyy jatkuvasti huolella valituilla ja korkealaatuisilla IT-lisälaitteilla ja -tarvikkeilla, joilla on pitkät takuuajat ja kilpailukykyiset hinnat.