Datakeskus Vihtiin

7.6.2022

Microsoftin Etelä-Suomeen suunnitteleman datakeskusalueen kolmas sijaintipaikka on Vihti. Maaliskuussa Microsoft ja Fortum kertoivat Espooseen ja Kirkkonummelle sijoittuvista datakeskuksista.

Vihtiin suunniteltu kolmas datakeskus täydentää Microsoftin datakeskusalueen konseptin, johon kuuluu kolme erillistä ja itsenäisesti toimivaa, mutta toistensa kanssa synkronoituvaa datakeskusta. Näin varmistetaan asiakkaiden datan turvaaminen mahdollisimman pienellä vasteajalla kaikissa olosuhteissa. Rakentamisen on määrä alkaa, kun kaikkien kolmen sijaintipaikan kaavat on vahvistettu ja tarpeelliset luvat saatu.

 

Uudella datakeskusalueella on keskeinen rooli Suomen digitaalisen muutoksen vauhdittamisessa. Tutkimuslaitos IDC:n arvion mukaan seuraavien neljän vuoden aikana Microsoft, sen ekosysteemi ja pilviasiakkaat voisivat yhdessä tuottaa yli 17,2 miljardia euroa uutta kumulatiivista liikevaihtoa, ja Suomeen voi syntyä yli 11 000 työpaikkaa it-alan osaajille.

Uusi datakeskusalue liittyy osaksi Microsoftin maailmanlaajuista pilvi-infrastruktuuria, johon kuuluu yli 60 datakeskusaluetta, yli 200 datakeskusta ja yli 280 000 kilometriä valokuitukaapelia. Microsoftin pilvi-infrastruktuuri palvelee yli miljardia asiakasta 140 maassa.

Vihtiin rakentuva datakeskusalue liittyy osaksi Microsoftin maailmanlaajuista pilvi-infrastruktuuria, johon kuuluu yli 60 datakeskusaluetta, yli 200 datakeskusta ja yli 280 000 kilometriä valokuitukaapelia. Microsoftin pilvi-infrastruktuuri palvelee yli miljardia asiakasta 140 maassa. (Kuva Keilaniemestä: Microsoft)