Destia toimittaa HSL:lle sähköbussien latauspalvelun

27.10.2020

Destia Oy ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) ovat solmineet sopimuksen sähköbussien latauspalvelusta. HSL:n arvion mukaan sen tilaamassa liikenteessä on yli 500 sähköbussia vuoteen 2025 mennessä, yli 30 prosenttia koko bussikalustosta. Sopimuksen mukaan Destia tuottaa sähköbussien latausinfran palveluna Helsingin ja Vantaan alueilla.

- HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 390 miljoonaa matkaa, joista noin puolet busseilla, joten bussiliikenteen sähköistämisellä on merkittävä rooli kestävän kehityksen tavoitteissamme ja päästöjen vähentämisessä. Valitsimme Destian sähköisen latauspalvelun toimittajaksi lataamispalvelun toteutuksen vahvuuden sekä ratkaisun teknologiavalintojen ja -osaamisen ansiosta, sanoo HSL:n hankepäällikkö Ville Uusi-Rauva.

Destian vastuulla ovat latauslaitteet, niihin liittyvät luvat, rakentaminen ja asennukset sekä latauslaitteiden huolto ja hallinta. Lisäksi Destian vastuulla on sähkön myynti liikennöitsijöille. Sähkö on uusiutuvalla energialla tuotettua. Helsingin ja Vantaan kaupungit osoittavat sijoituspaikat latausasemille ja rakentavat tilat latauslaitteille. Latauspisteet ovat HSL:n runkolinjojen solmukohdissa.