Digia Cybersecurity Hub vastaa kasvavaan kyberosaajien kysyntään

18.1.2023

Digia Cybersecurity Hub kokoaa yhteen yli 200 kokenutta kyber- ja tietoturva-alan asiantuntijaa sekä yritystä. Verkosto tarjoaa nopeasti ja joustavasti osaamista eri toimialojen käyttöön ja helpottaa näin organisaatioiden resurssihaasteita, kun alan erityisasiantuntijoista käydään työmarkkinoilla kovaa kilpailua.

Organisaatioiden tarve kyberturvapalveluille ja -osaamiselle on kasvanut, kun kyberuhkat ovat lisääntyneet ja ne ovat myös muuttaneet muotoaan entistä vaikeammin havaittaviksi.

- Digia Cybersecurity Hub kokoaa alan parhaat osaajat yhteen verkostoon, jonka avulla asiakkaamme saavat erittäin kattavaa ja monipuolista osaamista kyber- ja tietoturvatarpeisiinsa nopeasti ja helposti. Verkoston kautta saatavilla on aina tarvittavat asiantuntijat sekä lyhyempiin että pidempiin toimeksiantoihin, olipa kyse tietoturvan kehittämisestä, suunnittelusta, toteutuksesta tai projektien vetämisestä, sanoo Digian Secure and Scalable Solutions -yksikön johtaja Hannu Arvelo.

Digia Cybersecurity Hub tarjoaa tehokkaan kanavan hankkeiden resursointiin erityisesti tilanteissa, joissa etsitään tiettyjä erityisosaamisia tai monipuolista osaamista sisältäviä tiimejä. Verkostossa on käynnistysvaiheessa mukana yli 200 tieto- ja kyberturvaosaajaa ja osaajien määrää kasvaa koko ajan. Uudet kumppanit ja asiantuntijat voivat liittyä helposti mukaan.

- Kysyntä kyberturvapalveluille ja -osaamiselle on voimakkaassa kasvussa. Saimme viime vuoden aikana yli 30 uutta asiakasta omille kyberturvapalveluillemme. Cybersecurity Hub mahdollistaa nykyisten ja uusien asiakkaiden palvelemisen entistä laajemmin yhdessä kumppaneidemme kanssa, Arvelo sanoo.

Kyber- ja tietoturva-asiantuntijoiden lisäksi IT-alalla käydään kovaa kilpailua muistakin osaajista. Digia Cybersecurity Hub on osa Digia Hub -verkostoa, johon kuuluu yli 2 000 ammattilaista ja yli 500 alihankkijaa. Verkoston kautta organisaatiot eri toimialoilla voivat hankkia tarvitsemiaan IT-alan asiantuntijoita erilaisiin projekteihin ja toimeksiantoihin joustavasti, ja kysyntä näkyy Digia Hubin toiminnassa. Sen liikevaihto kasvoi vuoden 2022 kolmannella vuosineljänneksellä yli 30 prosenttia.