Digitaitoja treenattiin Elisa Kulmassa ensimmäistä kertaa

3.12.2019

Elisa järjesti marraskuun lopulla ensimmäistä kertaa Elisa Kulmassa seniori-ikäisten digikoulun. 

- Elisa on jo pitkään pyörittänyt suosittuja lasten digikouluja, ja nyt halusimme luoda uudenlaisen kokonaisuuden yli 60-vuotiaille, lähinnä työelämästä jo pois jääneille ihmisille, Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger kertoo. 

Digikoulun osallistujilla oli oma puhelin mukana, ja käytännön harjoituksissa päästiin syventymään laitteisiin ja niistä löytyviin ominaisuuksiin tarkemmin. Koulutuksessa harjoiteltiin muun muassa somen ja pikaviestien hyödyntämistä yhteydenpidossa ystäviin ja sukulaisiin. Lisäksi tutustuttiin terveyssovellusten mahdollisuuksiin. 

- Tämä oli mielenkiintoinen kokemus ‒ digitaidot ovat laaja alue, ja aina voi oppia jotain uutta, vaikka osaisi jo paljonkin. Mielestäni on hyvä, että Elisa järjestää seniorien digikouluja, koska monet seniorit eivät osaa kovin hyvin käyttää nykylaitteita, digikouluun osallistunut Pentti Keränen kertoo. 

Digikouluun haettiin kiinnostuneita osallistujia sosiaalisen median välityksellä. 

- Halukkaita olisi ollut moninkertainen määrä siihen verrattuna, kuinka monta pystyimme ottamaan mukaan, Minna Kröger kertoo.

Kiinnostuneiden runsas määrä ja Elisan saama positiivinen palaute takaavat Krögerin  mukaan tilaisuuksien jatkumisen. Seuraava digikoulu on jo joulukuussa. 

‒ Oli mahtavaa nähdä, miten innoissaan osallistujat olivat. Laitteiden käyttötaidot olivat usealla monipuolisempia kuin olisin kuvitellut. Parasta oli nähdä, miten aktiivisesti harjoituksia tehtiin, digikoulun opettaja Osku Kannisto kertoo.