DNA:lta pitkäaikainen sitoumus suomalaiseen tuulivoimaan

31.7.2023

DNA Oyj on tehnyt merkittävän panostuksen vihreän kotimaisen energian tuotantoon solmimalla 10 vuodeksi hankintasopimuksen suomalaisesta tuulivoimasta. Kaikki DNA:n suoraan ostama sähkö on uusiutuvaa, ja uuden sopimuksen myötä yli 80 prosenttia siitä tulee suomalaisen Exilion Tuulen tuulivoimapuistosta. Iissä sijaitseva Palokankaan tuulivoimapuisto valmistuu loppuvuonna 2024, ja DNA aloittaa sähkönhankinnan vuonna 2025.

Hankintasopimus edesauttaa DNA:n ja sen omistajayhtiön Telenorin kunnianhimoista ilmastotavoitetta. 

Vihreään energiaan sitoutuminen on DNA:lle yksi tärkeistä askelista kohti päästöjen nettonollan tavoitetta. 

- Toimialamme tarjoaa paljon hyviä palveluita ilmastonmuutoksen hillitsemisen avuksi, mutta samanaikaisesti sähkö on olennainen osa palveluiden tuotantoa. Tekniikan kehitys on jo vähentänyt tiedonsiirron suhteellista sähkönkulutusta eli sähkönkulutusta per siirretty kilotavu, mutta digitalisaation edetessä sähköenergiaa tarvitaan silti aina vain enemmän. Puhdas energia on siten erittäin tärkeä osa ilmastotyötämme, DNA:n rahoitus- ja hallintojohtaja Jaakko Happo toteaa. 

DNA:n sopimuskumppanina on Statkraft, Euroopan tällä hetkellä suurin uusiutuvan energian tuottaja. DNA on sopinut Statkraftin kanssa tuulivoiman hankinnasta suomalainen Exilionin tuulivoimapuistosta Iin Palokankaassa. Sopimuksen myötä DNA:lle toimitetaan vuosittain 85 gigawattituntia (GWh) puiston tuotannosta. Mittaluokkaa tuotannolle antaa se, että yksi gigawattitunti vastaa noin 50 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

- Vihreään energiaan sitoutuminen on DNA:lle yksi tärkeistä askelista kohti päästöjen nettonollan tavoitetta, sanoo DNA:n rahoitus- ja hallintojohtaja Jaakko Happo.