EasyPark ja Volvo aloittavat yhteistyön pysäköintiteknologiassa

2.8.2021

Pysäköintiteknologiayritys EasyPark ja Volvo Cars ovat aloittaneet yhteistyön kehittämällä uuden palvelun, jolla voi automatisoida pysäköintimaksamisen.

Uuden ominaisuuden ansiosta EasyParkin sovellus integroituu saumattomasti Volvon Android Automotive -järjestelmään. Uusi palvelu toimii aluksi automalleissa XC40 recharge, C40 ja vuoden 2022 malleihin XC60, S90, V90 sekä 90 Cross Country. Innovaatio antaa kuljettajan käyttöön uusia mahdollisuuksia ja toimintoja. Siten se parantaa entisestään käyttömukavuutta. 

Yhteistyön ansiosta on nyt mahdollista maksaa pysäköinnistä ilman pysäköintimittaria tai älypuhelinta. Ainoa asia, joka tarvitaan, on Volvo, jossa on uusi Android Automotive -järjestelmä. Yksi uusista ominaisuuksista on ”autostop”, joka lopettaa pysäköinnin automaattisesti, kun auto lähtee liikkeelle. Ominaisuus varmistaa, ettei käyttäjä ikinä maksa liikaa.

- Monet meistä ovat joskus kokeneet saman: on kiireinen päivä, istut autoon, lähdet ja muutaman tunnin kuluttua huomaat unohtaneesi lopettaa pysäköintiaikasi, Volvon strategia- ja liiketoimintajohtaja Jonas Engström sanoo.

Lisäksi sisäänrakennettu sovellus avaa taas uusia edellytyksiä uusille innovaatioille. Autostop-ominaisuuden voi nähdä olevan ensimmäinen askel kohti täysin automaattista pysäköintikokemusta.

EasyPark sovellus on nyt ladattavissa maksutta Google Play -sovelluskaupasta kaikkiin Volvon malleihin, joissa on Android Automotive.

Vantaan Energia, Sweco ja Fira ovat allekirjoittaneet projektiallianssisopimuksen kierrätykseen kelpaamattomia jätteitä käsittelevän jätteenkäsittelylaitoksen toteuttamisesta. Sopimus koskee allianssin kehitysvaihetta. Tavoitteena on siirtyä toteutusvaiheeseen vuoden 2022 alussa.