Eaton käynnistää mittavat rekrytoinnit

Eaton käynnistää mittavat rekrytoinnit

12.3.2024

Energianhallintayhtiö Eatonin uusi kriittisten sähkönjakelujärjestelmien tuotantolaitos on valmistunut Kehä III:n varrelle Vantaan Tuupakkaan. Nyt yhtiö rekrytoi kasvunsa tueksi uusia työntekijöitä – tarvetta on erityisesti sähköalan ammattilaisille.

Eaton muutti uusiin toimitiloihinsa loppusyksystä 2023. Pinta-alaa uudella tuotantolaitoksella on 16 500 neliömetriä. Saman katon alla toimivat nyt kehitys- ja tutkimustoiminta, tuotanto, varastot, myynti ja huolto. Huipputekninen testausalue auttaa tuotekehitystä ja esittelee Eatonin tuotteita toiminnassa. Asiakkailla on aikaisempaa paremmat mahdollisuudet tutustua tuotteiden ominaisuuksiin tutustumiskierroksilla, tapaamisten yhteydessä sekä tehtaan hyväksyntätesteissä.

Yhtiö ilmoitti uuden tehtaan rakentamisesta keväällä 2022. Samalla yhtiö ennusti, että uusi tehdas tuo tarvetta lisätyövoimalle. Nyt kaksi vuotta myöhemmin Eaton aloittaa ison rekrytointikampanjan ja etsii kymmeniä ammattilaisia, erityisesti UPS-laitteiden kokoonpanoon.

- Markkinakyselyidemme mukaan kasvumme UPS-laitteissa tulee olemaan hyvää lähivuosinakin. Uusien tuotteiden myötä avaamme uusia tuotantolinjoja, mikä tarkoittaa reipasta kasvua ja tarvetta rekrytoinneille, kertoo tehtaanjohtaja Petri Koskinen.

Uusia ammattilaisia kaivataan erityisesti tuotantopuolelle kokoonpanoon. Asennus- ja kokoonpanopuolen lisäksi tarvetta on testauksen ja varastologistiikan puolella. Uusia mahdollisuuksia avautuu vuoden sisällä myös työnjohtajille ja toimihenkilöille erityisesti hankinnan ja laadunvalvonnan puolella.

- Puhutaan isoista rekrytointimääristä. Juhannukseen mennessä tavoite on rekrytoida 40 uutta työntekijää ja vuoden loppuun mennessä 70. Kasvamme lähitulevaisuudessa yhteensä noin 100 työntekijällä Koskinen arvioi.

Kasvun myötä Eatonilla siirrytään lähitulevaisuudessa kahteen työvuoroon tuotannossa. Työntekijöille uusi tehdas tarjoaa turvalliset ja modernit työskentelytilat.  

Eatonilla on vahvat perinteet Suomessa. Tällä hetkellä yli 300 työntekijää työllistävä paikallinen tytäryhtiö on kehittänyt ja valmistanut UPS-järjestelmiä jo yli 60 vuotta. Yhtiö on yksi maailman suurimmista kolmivaiheisten varavoimajärjestelmien (UPS) valmistajista. Liiketoiminnan jatkuvuutta varmistavien järjestelmien lisääntynyt tarve erityisesti datakeskuksissa, liike- ja teollisuusrakennuksissa sekä terveydenhuollon ja meriteollisuuden kohteissa vaikuttivat tehtaan rakentamisen taustalla. Lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa sijaitseva tuotantolaitos toimii nyt Eatonin Critical Power Solutions -yksikön Euroopan pääkonttorina ja datakeskusosaamisen keskittymänä.

Katso avoimet työpaikat: https://barona.fi/tyopaikat/eaton-avoimet-tyopaikat

Eatonin uusi kriittisten sähkönjakelujärjestelmien tuotantolaitos on valmistunut Kehä III:n varrelle Vantaan Tuupakkaan. (kuva: Juha Kuva)