Eatonin uusi sähköautojen latausasema laskee automaattisesti tehohuippuja

9.10.2023

Eaton tuo markkinoille uuden vaihtovirralla toimivan sähköautojen latausaseman, joka laskee automaattisesti tehohuippuja, kun sähköverkossa on ruuhka-aika.

Eaton Green Motion Building -latausasema on tarkoitettu usean käyttäjän lataukseen ja sen teho vaihtelee 3,7 kW:sta 22 kW:iin. Latausasema on suunniteltu jopa 50 laturin staattiseen tai dynaamiseen kuorman tasapainottamiseen, ja siinä on vaihtoehtoja latauksen priorisoimiseksi. Marraskuussa 2023 saataville tuleva latausasema on ihanteellinen käytettäväksi niin työpaikoilla, asuinrakennuksissa kuin pienissä liiketiloissa.

- Kun useita ajoneuvoja ladataan samanaikaisesti, tehotarve kasvaa. Silloin on hyvä, että laturit säätävät kulutusta alaspäin ja siten tasoittavat tehohuippuja. Voit tehdä tämän itse tai antaa latausaseman optimoida kuormituksen tasapainotuksen automaattisesti, sanoo Eatonin maajohtaja Lauri Tuomaala.

Green Motion Building -laturit voidaan konfiguroida joko dynaamiseen tai staattiseen kuormituksen tasapainotukseen. Staattisessa kuormituksen tasapainotuksessa laturit jakavat kaiken saatavilla olevan virran, kun taas dynaamisessa kuormituksen tasapainotuksessa otetaan huomioon koko rakennuksen tehotarve. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että iltapäivällä, kun rakennuksen energiankulutus on korkea, latureiden tehoa ohjataan alas ja takaisin ylös illalla. Näin rakennuksen omistaja välttyy infrastruktuurin laajentamiselta (muuntaja, sisääntulokaapeli jne.).

Green Motion Building -laturiin integroitua RFID-tunnistusta voidaan käyttää rajoittamaan pääsy vain valtuutetuille käyttäjille ja jakamaan latauskustannukset tietyille ajoneuvoille, mikä on hyödyllistä monille yrityksille. Lisäksi laturi on varustettu MID-mittarilla (mittauslaitedirektiivi), joka täyttää EU:n laskutuksen tarkkuusvaatimukset. Malli on ihanteellinen sähköautokannan hallinnointiin, jossa tarjotaan kuljettajille vaihtovirtalaturi kotikäyttöön, sillä henkilökohtainen käyttö voidaan erottaa työkäytöstä kulukorvausvaatimuksia ja laskutusta varten.  

Green Motion Building on suunniteltu niin, että se on helppo integroida joko uusiin tai olemassa oleviin sähköautojen latauslaitteisiin, ja siinä on joustavat tietotekniset ratkaisut, jotka mahdollistavat langattoman tiedonsiirron tai ketjutetun asennuksen, sekä korkea yhteentoimivuus OCPP- ja Modbus TCP/IP-protokollien kautta.