Edzcom ja DNA rakentavat yksityisiä tietoverkkoja suomalaisille yrityksille

7.10.2022

Euroopan johtava yksityisten verkkoratkaisujen tuottaja Edzcom ja tietoliikenneyhtiö DNA ovat aloittaneet yhteistyön rakentaakseen yksityisverkkoja yrityksille sekä Suomessa että muualla maailmassa. Kumppanuuden tavoitteena on pitkäaikaiseen käyttöön rakennettu innovatiivinen ja joustava 4G/5G-verkko, jonka avulla yritykset voivat käyttää ja jakaa toiminnalleen kriittisiä liiketoiminnallisia ja operatiivisia sovelluksia. Edzcom kuuluu Cellnex-yritykseen ja DNA:n omistaa norjalainen Telenor.

Edzcomin ja DNA:n teollisuuslaatuiset yksityisverkot käyttävät hyödykseen paikallisia laajakaistayhteyksiä auttaessaan keskisuuria ja suuria yrityksiä lisäämään seuraavan sukupolven automaatiotaan, parantamaan tehokkuuttaan ja tuottavuuttaan ja edelleen varmistamaan turvallisuuttaan ja tietoturvaansa.

- Yksityisverkot ovat maailmanlaajuisesti kasvava liiketoiminta-alue myös uudemmilla alueilla, kuten terveydenhuollossa, älykaupungeissa, julkishallinnossa ja kunnissa. Yhdessä Edzcom ja DNA pystyvät rakentamaan huipputehoisia, yksityisiä langattomia verkkoja. Meillä on yli viiden vuoden kokemus yksityisverkkojen rakentamisesta. Tunnemme asiakkaidemme tarpeet ja osaamme suunnitella, rakentaa ja operoida niihin liittyviä verkkoyhteyksiä. DNA on johtava tietoliikennealan yritys, ja heillä on jo olemassa olevia asiakkaita monilla eri sektoreilla. Kun heidän asiakkaansa tarvitsee yksityisverkkoa, voimme yhteistyömme myötä tarjota sellaista yhden pysähdyksen taktiikalla. Näin mahdollistamme suomalaisille yrityksille uutta kapasiteettia koko toimintaansa, Edzcomin myyntijohtaja Antti Pehkonensanoo.  

Pehkosen mukaan yhteistyö on arvokasta, koska DNA:lla on tarvittava lisensoitu taajuus, mutta se keskittää oman tarjontansa makroverkkopohjaisiin yksityisverkkoihin, kun taas Edzcom on erikoistunut yksityisiin verkkoihin. 

- Tällä uudella 4G- ja 5G-potentiaalilla pystymme tekemään asiakkaillemme Suomessa entistä yksityiskohtaisempia, räätälöityjä ratkaisuja heidän nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Hyvin toimivat yhteydet ovat yksi digitalisaation avaintekijöistä. Pyrimme myös jo laajentamaan yhteistyötämme kaikkialle Skandinaviassa ja muissa Euroopan maissa, joissa emoyhtiöillämme Cellnexillä ja Telenorilla on toimintaa, Pehkonen jatkaa.