Elisa aloittaa yhteistyön Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa

17.4.2023

Elisa ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ovat sopineet kaksivuotisesta yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tukea lasten, nuorten ja lapsiperheiden digitaalista hyvinvointia. Huhtikuun alusta alkaen kaikista Elisan myymistä lasten kellopuhelimista tilitetään viisi euroa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Yhä useampi vanhempi on huolissaan lastensa digitaalisesta turvallisuudesta. Elisan vuonna 2022 teettämän tutkimuksen mukaan 66 % vanhemmista on huolissaan haitallisista sisällöistä. Eniten huolestuneita löytyy 7–9-vuotiaiden lasten vanhemmista. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Elisan yhteistyö tarttuu tähän ajankohtaiseen teemaan. 

Viiden euron tilitys tehdään huhtikuusta alkaen kaikista Elisan myymistä lasten kellopuhelimista, joita ovat Spacetalk, Moochies, Xplora ja My First Fone. Kellopuhelimista tilitetyillä rahoilla tuetaan MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin toimintaa. Elisa on yhteistyön myötä mukana myös valtakunnallisessa Hyvä alku koulutielle -kampanjassa, jossa MLL jakaa vanhemmille tietoa, toimintaohjeita ja ohjausta lapsen aloittaessa koulun. Vuoden 2023 kampanjassa kärkinä ovat kaverisuhteiden muodostumisen tukeminen ja kiusaamisen ehkäisy ja kohderyhmänä vuonna 2016 syntyneiden lasten vanhemmat.