Elisa edelläkävijänä reunapilviratkaisuissa

27.2.2023

Elisa ja yhdysvaltalainen Wind River ovat rakentaneet uudenlaisen hajautetun ja täysin automatisoidun 5G-verkon reunapilviratkaisun. Laajamittainen toteutus on yksi maailman ensimmäisistä, ja se on otettu käyttöön Elisan 5G-verkossa.

Uusi reunapilviratkaisu tuo Elisalle entistäkin paremmat kyvykkyydet verkon ominaisuuksien joustavaan muokkaamiseen ja uusien 5G-palveluiden kehittämiseen. Hajautetun pilven ominaisuuksia voidaan hallinnoida ja ohjelmoida keskitetysti. Wind River valikoitui Elisan kumppaniksi aiemmin tehdyn toimittajavertailun sekä pilottien seurauksena. Pilviteknologian lisäksi Wind River tuottaa ratkaisun laajamittaiseen käyttöön vaadittavat automaatio- ja analytiikkakyvykkyydet.

5G-teknologian liiketoimintahyötyjen tunnistaminen ja näistä syntyvien uusien 5G-palveluiden, kuten yrityskohtaisten 5G-verkkojen kehittäminen vaatii verkolta ketteryyttä, skaalautuvuutta, lyhyttä viivettä sekä suurta kapasiteettia.  Lisäksi monelle yritykselle on tärkeää, että data prosessoidaan paikallisesti. Jatkossa nähdään myös uudenlaisia, joustavampia tapoja tuottaa ja tarjota verkkopalveluita asiakkaille. Nämä perustuvat vahvasti reunapilviteknologioiden, verkon automaation ja koneoppimisen hyödyntämiseen.

Lisätietoa Wind Riverin pilviratkaisusta (englanniksi): https://www.windriver.com/studio