Elisa panostaa merkittävästi tuulivoiman käyttöön 10 vuoden hankintasopimuksella

24.1.2022

Elisa panostaa voimakkaasti uusiutuvan energian käyttöön ja on solminut seuraavaksi 10 vuodeksi tuulivoiman hankintasopimuksen rakenteilla olevasta Puutikankankaan tuulivoimapuistosta. Sopimus kattaa allekirjoitushetkellä noin puolet Elisan Suomen mobiiliverkon sähköenergian kulutuksesta

Tuore hankintasopimus tarkoittaa, että jatkossa merkittävä osa Elisan sähköenergian tarpeesta Suomessa katetaan tuulivoimalla. Puutikankankaan tuulivoimapuisto valmistuu vuonna 2023, ja Elisalle tuotettava sähköenergia muodostaa valtaosan koko puiston sähköntuotannosta.

Tuulivoimaan sitoutuminen on yksi konkreettinen askel Elisan mission ”Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus” viitoittamalla tiellä. Yhtiö saavutti hiilineutraaliuden vuonna 2020 ja allekirjoitti viime vuonna vastuullisuustavoitteisiin sidotun lainajärjestelyn.

  • Olemme jo aiemmin varmistaneet, että kaikki käyttämämme sähköenergia on tuotettu uusiutuvin menetelmin. Tuulivoima on puhdas ja uusiutuva energiantuotantomuoto, ja sillä on keskeinen osa kasvavan energiatarpeen kattamisessa. Tuore hankintasopimus Puutikankangas Windin kanssa vahvistaa sitoutumistamme kestävän tulevaisuuden rakentamiseen ja ilmastonmuutoksen hillintään. Haluamme näyttää yhteiskunnallisena toimijana esimerkkiä ja edistää tuulivoiman lisäämistä valtakunnan tasolla, sanoo Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

Puutikankankaan tuulivoimapuiston omistaa uusiutuvaan energiaan investoiva RPC (Renewable Power Capital), joka rakennuttaa tuuli- ja aurinkovoimaloita Suomeen ja ympäri Eurooppaa.