Elisa sopi Voimatelin kanssa valokuituverkon rakentamisesta

1.2.2024

Elisa jatkaa valokuituverkkonsa vahvistamista ja on sopinut Voimatelin kanssa verkon rakentamisesta 40 miljoonalla eurolla tulevina vuosina.

Nopeat nettiyhteydet saapuvat yhä useampaan kotiin Suomessa, kun Elisa jatkaa valokuituverkkonsa vahvistamista useilla sadoilla alueilla ympäri maata. Viimeisimpänä yhtiö on sopinut valokuituverkon rakentamisesta Voimatelin kanssa. Sopimus koskee pientaloihin rakennettavia valokuituyhteyksiä, ja se on yksi osa Elisan tulevien vuosien panostuksia.

Valokuituyhteyden voi tilata kotiin missä vaiheessa tahansa: myyntivaiheessa, rakentamisen alkaessa tai kun valokuituverkko on jo rakennettu alueelle. Elisan valonnopea yhteys on saatavilla yli miljoonaan kotitalouteen ja liikehuoneistoon Suomessa, ja sen saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa Elisan verkkosivuilta.

Elisan 5G-verkko puolestaan kattaa yli 92 prosenttia suomalaisten asuinpaikoista, ja tarjoaa toisen nykyaikaisen vaihtoehdon kodin nettiyhteydeksi. Parhaan yhteystekniikan omaan kotiin ratkaisee aina asiakkaan tilanne ja käyttötarve.

- 5G ja valokuitu ovat tällä hetkellä suomalaisten suosikkivaihtoehdot kodin yhteydeksi, ja jatkamme näiden molempien verkkojen systemaattista laajentamista, kertoo Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki.