Elisa toimittaa Outokummulle globaalit, uuden sukupolven tietoliikenne- ja verkkoratkaisut

5.6.2024

Outokumpu Oyj ja Elisa Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen globaalien, uuden sukupolven tietoliikenne- ja verkkoratkaisuiden toimittamisesta. Sopimus kattaa Outokummun kansainvälisen, uuden sukupolven ohjelmisto-ohjatun (SDWAN) tietoverkkoratkaisun. Elisa on vastannut vuodesta 2021 lisäksi Outokummun palomuuri- sekä muusta laitteistosta ja teknisestä konsultoinnista.

Laajentuneen kumppanuuden myötä Outokummun tavoitteena on ottaa käyttöön uuden sukupolven verkkopalvelut, minkä johdosta Outokummun verkkoratkaisujen johtaminen yksinkertaistuu ja keskittyy aiempaa vahvemmin Suomeen sekä parantaa yhtiön tietoturvaa.

- Tietoverkot ovat yhä keskeisempi osa liiketoimintaa yhteiskunnan ja yritysten digitalisoituessa ja ottaessa tekoälyä käyttöön. Noin 24 prosenttia suomalaisyrityksistä on investoinut ohjelmisto-ohjattuihin tietoverkkoihin, joten uuden sukupolven tietoverkkoja käyttävät vain edelläkävijät. Automaation ja tekoälyn hyödyntäminen ovat tuotannollisia mahdollisuuksia, jotka korostavat entisestään tarvetta luotettavalle IT-kumppanille. Tunnemme Outokummun liiketoiminnan hyvin, ja varmistamme Outokummun kansainvälisten palveluiden toimivuuden parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Connectivity -liiketoiminnan johtaja Jorma Niemelä Elisan yritysliiketoiminnasta.