Elisa toteuttaa nuorten MM-hiihtojen striimauksen 5G-teknologialla

5.2.2021

Helmikuussa järjestettävien nuorten MM-hiihdot lähetetään Vuokatista Elisan ja Kepit Systemsin yhteistyönä 5G-yhteyttä hyödyntämällä. Kisat ovat nähtävissä Elisa Viihteen ja Elisa Kaapeli TV:n kautta.

8.–14. helmikuuta Vuokatissa järjestetään maastohiihdon alle 20- ja alle 23-vuotiaiden MM-kilpailut, joihin osallistuu yhteensä yli 430 urheilijaa 37 maasta. Elisa lähettää kilpailut suorana 5G-teknologiaa apuna käyttäen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun urheilutapahtuman lähetystuotannossa hyödynnetään 5G-yhteyttä näin laajasti.

Urheilu- ja muiden livetapahtumien striimaukseen kohdistuu jatkuvasti kasvavaa kysyntää, ja 5G:n ansiosta niitä voidaan toteuttaa perinteistä televisiotuotantoa kevyemmillä tavoilla. 5G tarjoaa jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet, ennen näkemättömän määrän kapasiteettia ja lyhyemmän viiveen ja mahdollistaa myös ulkolajien striimaamisen ilman kiinteää yhteyttä.

Vuokatin MM-hiihdot kuvataan suurimmaksi osaksi miehittämättömillä 5G-puhelimilla, jotka on sijoitettu kisaladun varrelle. Videokuva lähetetään puhelimista etäohjaamoon, jossa tuotetaan katsojille välitettävä valmis lähetys. Lähdössä, maalissa ja muissa tärkeissä paikoissa käytetään kuvaajaa ja perinteistä tuotantokameraa, jotta kilpailun ratkaisuhetket saadaan taltioitua mahdollisimman tarkasti.