Elisalta ensimmäisenä kodin älylaitteita keskitetysti suojaava tietoturvapalvelu

14.12.2022

Elisa on tuonut saataville reitittimessä toimivan Kodin Tietoturva -palvelun, joka suojaa kodin älylaitteet keskitetysti. Palvelua ei tarvitse asentaa älylaitteisiin erikseen, sillä turvaohjelmisto on asennettu suoraan kodin reitittimeen. Näin Kodin Tietoturva suojaa nettiselausta haitallisilta sisällöiltä, havaitsee kotiverkkoon kytkeytyvät laitteet, ja sen avulla voi määritellä laitekohtaisia tietoturva-asetuksia. Käyttäjä voi ohjata palvelua älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella, joka perustuu suomalaisen F-Securen teknologiaan.

- Jokapäiväisen arjen digitalisoitumisen myötä yhä suurempi osa suomalaisista kokee lähes mahdottomaksi suojata kaikki kodissa käytettävät laitteet, palvelut ja tilit. Haluamme yhteistyössä Elisan kanssa vastata asiakkaiden tarpeeseen ja suojata internetiin kytketyt kodit kotimaisella teknologialla nyt ja tulevaisuudessa, kertoo F-Securen toimitusjohtaja Timo Laaksonen.

Kodin Tietoturvan lisäksi Elisa tuo henkilö- ja yritysasiakkaille puhelinliittymässä toimivan Mobiiliturva-palvelun, joka tarjoaa asiakkaille helpon tavan hallita omaa tietoturvaa ja tunnistaa haitallisille sivuille ohjaavat huijausviestit. Palvelu kysyy käyttäjältä varmistuksen ennen kuin päästää jatkamaan haitalliselle sivustolle. Tilauksen jälkeen Mobiiliturva aktivoidaan asiakkaan liittymään, eikä sitä tarvitse asentaa erikseen älypuhelimeen.