Eltel ja Valokuitunen solmivat 200 miljoonan euron sopimuksen – isot rekrytoinnit alkavat

20.9.2022

Eltel ja Valokuitunen allekirjoittivat 15.9.2022 merkittävän sopimuksen valokuituverkon rakentamis- ja ylläpitopalveluista. Yhtiöt ovat tehneet menestyksellistä yhteistyötä vuodesta 2020, jolloin Eltel valittiin Capman Infran ja Telian yhteisyrityksen Valokuitusen rakentamisen kumppaniksi.

Sopimus on Eltelin kaikkien aikojen suurin sopimus Suomessa. Sopimus moninkertaistaa aiemmat rakentamisen volyymit ja laajenee kattamaan koko Suomen. Sillä on myös merkittäviä työllistäviä vaikutuksia eri puolilla Suomea, kun rekrytoimme ammattilaisia mukaan tulevaisuuden infran rakentamiseen.

Sopimus on luonteeltaan kumppanuussopimus, jossa Eltelin vastuuseen kuuluu valokuituverkon rakentamisen projektinjohto sisältäen muun muassa materiaalihallinnan ja -logistiikan, valokuiturakentamisen maatöineen, rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset palveluineen, kartoitukset ja dokumentoinnin. Uudessa sopimuskokonaisuudessa mukaan tulee myös käyttö- ja viankorjauspalvelu.

Uusi sopimus astui voimaan 15.9.2022 ja on kestoltaan kolme vuotta. Tämän jälkeen on mahdollisuus vuoden optioon. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 200 miljoonaa euroa.

Eltel on pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Eltelissä työskentelee noin 5 000 työntekijää, joista Suomessa noin 1 500. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 812,6 miljoonaa euroa. 

Valokuitunen Oy:llä on Suomen kattavin runkoverkko. Yrityksen omistavat sijoitusyhtiö CapMan Infra ja pohjoismainen media- ja teknologiayhtiö Telia Company.