Eltel rakentaa Koillis-Lapin Sähkö Oy:lle uuden 110 kV -voimajohdon

27.9.2022

Eltel ja Koillis-Lapin Sähkö Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen 110 kV voimajohdon Kellarijänkä – Isokero rakentamisesta Kemijärvelle. Rakennettava voimajohto vahvistaa Koillis-Lapin Sähkön 110 kV alueverkkoa.

Kokonaisuus on avaimet käteen -toimitus sisältäen Kellarijänkä – Isokero voimajohdon uusimisen kokonaisuudessaan. Voimajohto rakennetaan pääosin harustetuilla pylväillä ja Kemijoen ylitys rakennetaan vapaasti seisovilla pylväillä. Sopimuksen arvo Eltelille on noin 4 miljoonaa euroa.

- Valmistuessaan Kellarijänkä – Isokero johto on tärkein voimajohtomme, sanoo Koillis-Lapin Sähkön toimitusjohtaja Arto Junttila.

Projekti alkaa välittömästi suunnittelulla ja työt maastossa alkavat loppuvuodesta 2022. Kokonaisuudessaan urakka on valmis vuonna 2023.

Koillis-Lapin Sähkö Oy siirtää sähköä omistajakuntien Kemijärven, Sallan, Pelkosenniemen ja Savukosken alueella. Koillis-Lapin Sähkö Oy:llä on 12 500 asiakasta ja jakeluverkkoa on yhteensä yli 3 500 kilometriä. Vuotuinen sähkönsiirto on noin 180 GWh.