Enersense selvittää oman aurinkovoimalan rakentamista Porin Mäntyluotoon

3.5.2022

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj suunnittelee rakentavansa 20 megawatin aurinkovoimalan Porin Mäntyluotoon. Selvitys hankkeesta on parhaillaan käynnissä, ja investointipäätös tehdään myöhemmin. Investoinnin suuruusluokka on 10–12 miljoonaa euroa.

Aurinkovoimala tulisi samalle tontille, jossa toimii jo merituulivoimaan erikoistunut Enersense Offshore Oy.

- Kyseessä on yksi Suomen suurimmista aurinkoenergiahankkeista tähän mennessä. Mäntyluodon hankkeessa hienoa on myös se, että pystyisimme jatkossa tuottamaan itse päästötöntä energiaa Enersense Offshoren tarpeisiin, toteaa toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Enersense Offshore Oy vuokraa Porin kaupungin kokonaan omistamalta Suisto Kiinteistöt Oy:ltä telakka-aluetta Mäntyluodossa, jonka koko on yhteensä 110 hehtaaria pitäen sisällään maa- ja merialueet. Aurinkovoimalan lasketaan tarvitsevan noin 28 hehtaarin maa-alan.

- Enersense näkee aurinkovoiman kasvumahdollisuudet hyvinä ja olemme organisoineet omaa toimintaamme perustamalla aurinkovoimayksikön pystyäksemme vastaamaan kasvavaan kysyntään parhaalla mahdollisella tavalla. Aurinkovoima tukee Enersensen laajaa päästöttömän energian palvelutarjoamaa oivallisesti, sanoo Power-divisioonan liiketoimintajohtaja Juha Silvola.