Enersense toteuttaa HaminaKotkan sataman ponttonin rakentamisen

26.10.2021

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n Smart Industry -segmenttiin kuuluva Pori Offshore Constructions Oy on tehnyt sopimuksen HaminaKotka Satama Oy:n kanssa ponttonin rakentamisesta. Ponttoni valmistetaan Enersensen Mäntyluodon toimipisteessä Porissa.

Projekti toteutetaan kokonaishintaurakkana ja hankkeeseen sisältyy noin 610 tonnia painavan ponttonin sekä noin 200 tonnia painavan rampin rakentaminen. Ponttoni on suunniteltu erityisesti ro-ro-alusten lastaus ja purkuoperaatioihin olemassa olevan laiturin jatkoksi. Ro-ro (roll-on/roll-off) -alus tarkoittaa laivaa, johon kuormaus tapahtuu aluksen sivusta, perästä tai keulasta rullaten, eikä sen lastaamisessa tarvita nosturia.

HaminaKotka Satama Oy investoi ja kehittää RoRo-terminaalin mahdollisuuksia kapasiteetin nostamiseksi sekä luo edellytykset sataman asiakkaille ja toimijoille vastaanottaa entistä suurempia aluksia ja tavaravirtoja myös tulevaisuudessa. Rampin suunnittelussa on huomioitu varustamojen ja satamaoperaattorin tarpeet sekä näkemykset lähitulevaisuuden aluksille ja lastinkäsittelylle.

Projektiin tarvittava työvoimamäärä tulee huipussaan olemaan noin 80–90 henkilöä. Pori Offshore Constructions Oy:n tällä hetkellä lomautettuja työntekijöitä kutsutaan takaisin töihin projektin edetessä. Kaupan arvo on Pori Offshore Constructionsin nykyiseen liikevaihtoon nähden merkittävä. Projekti alkaa välittömästi ja ponttonin on tarkoitus valmistua kesällä 2022.