Enersense voitti on voittanut Fingridin tarjouskilpailun Framnäsin sähköasemasta

22.11.2022

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajan Enersense International Oyj:n Power-liiketoimintaan kuuluva tytäryhtiö Enersense PN Oy on voittanut Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa Kirkkonummella sijaitsevan Framnäsin sähköaseman rakentamista koskevan urakan. Urakan arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.

- Framnäsin uusi sähköasema on meille ja erityisesti asiakkaillemme kokoaan tärkeämpi. Se vahvistaa kantaverkon yhteyksiä ja mahdollistaa Caruna Espoon alueen sähkönkulutuksen kasvun. Microsoft suunnittelee alueelle datakeskuskokonaisuutta, jonka sähkönsyöttöä asema varmistaa ja jonka hukkalämpöä Fortumin on tarkoitus hyödyntää hiilineutraalina kaukolämpönä Espoossa. Samaan teemaan sopii hyvin, että kojeisto toteutetaan ilmastoystävällisellä SF6-vapaalla teknologialla. sanoo Fingridin rakentamispäällikkö Daniel Kuosa.

Hanke tuo Enersenselle jatkumon sähköasemahankkeissa, joissa hyödynnetään SF6-vapaata teknologiaa ympäristöystävällisyyden parantamiseksi. Enersensellä meneillään oleva toteutus Fingridin Luukkalan sähköasemahankkeessa hyödyntää vastaavaa teknologiaa SF6-vapaan toteutuksen osalta. SF6 on voimakas kasvihuonekaasu, jota on käytetty suurjännitteisten sähkökytkinlaitosten ja -kojeistojen pääeristeaineena.