Enicon energiavarasto siirtyy sinne missä sähköä tarvitaan

8.9.2022

Energian huoltovarmuuskysymykset ovat nyt entistä ajankohtaisempia. Tamperelainen Enico Oy on ratkonut energiahaastetta kehittämällä siirrettävän laitteiston, joka tarjoaa täysin uusia mahdollisuuksia energian varastointiin ja sähkön lataukseen.

Energiavarastot nähdään monesti ainoastaan uusiutuvan energian, kuten aurinkosähkön, varastointiin ja optimointiin tarkoitettuina laitteistoina. Siirrettävillä energiavarastoille on kuitenkin valtavasti myös muita hyödyllisiä käyttötapoja. Niitä voidaan käyttää tilapäisesti muun muassa sähköverkon korjaus- tai rakennustöihin, päästöttömän rakentamisen mahdollistamiseen tai sähköautojen lataukseen.

- Yhtenä käyttötapana siirrettävät energiavarastot voidaan liittää yhteen sähköautojen teholatauslaitteistojen kanssa. Näin mahdollistetaan joustavasti siirrettävä ja jopa muutamissa tunneissa pystytettävä täysimittainen sähköautojen latausasema melkeinpä minne tahansa. Kokonaisuus voidaan liittää aivan normaaliin pienempikokoiseenkin sähköliittymään, joka löytyy melkein kaikkialta. Käyttökohteita tällaiselle ratkaisulle on valtavasti, aina hiihtokeskuksista suurille rakennustyömaille, kertoo Enicon toimitusjohtaja Marko Lähteenmäki.