Ensimmäinen älypuhelinten mikropaikannusverkko käyttöön Suomessa

Ensimmäinen älypuhelinten mikropaikannusverkko käyttöön Suomessa

1.12.2023

Noccela on ensimmäisenä toteuttanut UWB-tekniikkaan perustuvan sisäverkon, jonka kautta älypuhelimille voidaan tarjota mikropaikannustietoa sisätiloissa.

Alle 10 senttimetrin paikannustarkkuuteen kykenevä UWB-radioteknologia on ollut käytössä teollisuuden tuotantoratkaisuissa, ja yhteensopivien älypuhelinten yleistyessä tulossa myös kuluttajasovelluksiin. Tekniikkaa hyödyntävä älypuhelin voi esimerkiksi toimia auton avaimena turvallisemmin kuin Bluetoothin kautta, tai paikantaa esineitä, joihin on liitetty erityinen tunniste.

Turkulainen Noccela Oy on ensimmäisenä toteuttanut UWB-sisäverkon, jossa älypuhelinta ei tarvitse erikseen parittaa seurattavaan tunnisteeseen, vaan se laskee itse tarkan sijaintinsa verkon avustuksella. Navigointi älypuhelimella sisätiloissa mahdollistuu ilman että kukaan muu saa tietää käyttäjän sijaintia, samaan tapaan kuin GPS toimii ulkotiloissa.

Noccelan kehittämää älypuhelinpaikannusta testataan jo vientimarkkinoilla matkustajien ohjaamiseksi oikeille alueille julkisen liikenteen terminaaleissa. Myös muut tilat kuten kauppakeskukset, messukeskukset ja urheiluhallit voivat uudistaa asiakaskohtaamisia ja tuoda palveluita kuluttajien luokse, sekä kytkeä maksamisen tarkkaan sijaintiin.

Sisänavigointi puhelimessa.