Ensimmäinen julkinen ryhmäpuhelu Virve 2 -palvelussa

10.11.2022

Laajakaistaista Virve 2 -ryhmäpuhelua päästiin esittelemään viranomaistoimijoille Erillisverkkojen Asiakas- ja Teknologiapäivässä lokakuun lopulla. Sovellus mahdollistaa viranomaisten tietoturvalliset ryhmäpuhelut siirtymävaiheessa nykyisen Virve-viranomaisverkon ja uuden laajakaistaisen Virve 2 -palvelun päätelaitteiden välillä.

Ryhmäpuheen esittelyssä Hätäkeskuslaitoksen sovellusasiantuntija Minna Ylinen soitti yhdessä liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvistin kanssa ryhmäpuhelun Erillisverkkojen hallintakeskuksen ja  Hätäkeskuslaitoksen kesken. Yhteys testilaitteella todettiin hyvin toimivaksi ja kuulijakunta palkitsi kehittäjät voimakkailla aplodeilla.

Uusi liittymä tarjolle etuoikeutettuun dataliikenteeseen 

Virve 2 -hankkeen hankejohtaja Ari Toivonen muistuttaa, että olemme Suomessa kriittisen viestinnän kehittäjien etujoukoissa maailmanlaajuisesti. Erillisverkot pääsee ensi vuonna aloittamaan laajemmin asiakkaiden kanssa tehtävää siirtymäkauden ryhmäpuheluiden testaamista. Tulosten ja toimintavarmuuden myötä hankkeessa edetään ensimmäisiin käyttöönottoihin lähivuosina.

Ryhmäpuhelun mahdollistavat keskeiset tietojärjestelmät ja radioverkkoliitynnät ovat valmistuneet hankkeen ensimmäisessä vaiheessa 2020–2022. Erillisverkot on myös tuomassa asiakkaidensa käyttöön vuoden 2022 aikana täysin uuden Virve 2 Data -liittymän, jonka avulla dataliikenne on mahdollista tietoturvallisesti ja viranomaisten etuoikeustoiminteita käyttäen.

Erillisverkkojen liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist ja Hätäkeskuslaitoksen sovellusasiantuntija Minna Ylinen soittivat ensimmäisen julkisen Virve 2 -ryhmäpuhelun.