Ensto vahvistaa osaamistaan sähkönjakeluliiketoiminnassa ostamalla suomalaisen Maviko Oy:n

31.7.2023

Ensto on ostanut enemmistöosuuden suomalaisesta yksityisomisteisesta Maviko Oy:stä, joka on erikoistunut sähkönjakelupalveluihin ja älymuuntamoihin. Sopimus allekirjoitettiin 29. kesäkuuta 2023. Yritysosto tukee Enston kasvustrategiaan ja jatkaa vuonna 2021 tehtyjä sähkönjakeluliiketoimintaan keskittyviä yritysostoja. Yritysosto on samalla myös merkittävä askel kohti Enston visiota tulla johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille. Se vahvistaa Enston asemaa jakeluverkoille suunnattujen älyteknologiaratkaisujen toimittajana ja asiantuntijana.

Vuonna 2006 perustettu Maviko työllistää 25 henkilöä, ja sen pääkonttori sekä tuotanto sijaitsevat Vaasassa. Yrityksen liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa. Mavikon asiantuntijoilla on vahvaa osaamista energiainfrastruktuurissa, maasulkuvirran kompensoinnista sähkönjakeluverkoissa ja sähköasemaurakoinnissa.

Mavikon päämarkkina-alue on Suomi, ja sen asiakkaita ovat pääasiassa suomalaiset sähköntuotanto ja -jakeluyhtiöt. Mavikolla on asiantuntemusta ja käytännön ymmärrystä yleisestä sähköverkkoarkkitehtuurista, sähköverkkojen suojauksesta ja keskeisten sähköasemaprojektien toteutuksesta. Lisäksi sillä on erityistä teknistä osaamista maasulun ja loistehon kompensoinnista, johon se tarjoaa avaimet käteen -ratkaisuja kompensoinnin rakentamisessa.

 Kimmo Autio jatkaa Mavikon toimitusjohtajana. Yrityksen nimi tullaan muuttamaan Ensto Maviko Oy:ksi, ja sen tuotteet ja palvelut tullaan myymään Ensto-brändin alla.