Equinix investoi 32 miljoonaa euroa datakeskustensa laajentamiseen

29.1.2021

Maailman suurin datakeskusyritys Equinix ilmoitti kasvattavansa Suomen datakeskustensa kapasiteettia. Yhtiö investoi yhteensä 32 miljoonaa euroa kahden International Business Exchange™ (IBX®) -datakeskuksensa, HE5:n ja HE7:n, laajennuksiin. Laajennuksilla vastataan kiihtyvän digitalisaation aikaansaamaan paikallisten ja kansainvälisten asiakkaiden kysynnän kasvuun. Equinix on investoinut Suomen datakeskuksiinsa nyt yhteensä 147 miljoonaa euroa.

Datakeskuksien laajennusinvestointi on osa Equinixin jatkuvaa kasvustrategiaa Pohjoismaissa. Suomi on erinomainen lokaatio, josta tavoittaa Pohjoismaiden alueen 27 miljoonaa kansalaista. Laajennus myös vahvistaa Suomen roolia tärkeänä tietoliikenneväylänä Euroopan, Baltian maiden ja Venäjän välillä.   

Pilvipalveluiden käyttö lisääntyy Suomessa koko ajan kovaa vauhtia ja hyperskaalan datakeskusten markkinoiden odotetaan nousevan arvoltaan 17 miljardiin euroon vuoteen 2025 mennessä[1]. Equinixin datakeskusten kasvaneen kapasiteetin ansiosta suomalaisilla ja pohjoismaisilla asiakkailla on nyt entistä parempi pääsy Equinix Fabric™ -palveluun, jonka kautta asiakkaat pystyvät verkottamaan digitaalisen infrastruktuurinsa ja palvelunsa suorilla keskinäisillä tietoliikenneyhteyksillä. Equinix Fabricin avulla yritykset, verkkotoimijat ja pilvipalveluiden tarjoajat pystyvät nopeasti ja turvallisesti skaalaamaan digitaalista liiketoimintaansa.