Esa Härmälä ja Marjo Miettinen P2X Solutionsin hallitukseen

2.2.2021

Suomalaisen vihreän vedyn ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n hallitukseen on nimitetty kaksi uutta ja kokenutta jäsentä. Hallituksen puheenjohtajan tehtävään tarttuu ympäristö-, ilmasto- ja energia-alan pitkän linjan vaikuttaja Esa Härmälä. Uutena jäsenenä hallituksessa aloittaa yritysjohtaja Marjo Miettinen, jolla on monipuolinen tausta liike-elämästä mm. perheyhtiö Enston johdossa ja Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat Tuomas Hirvonen ja toimitusjohtaja Herkko Plit.

Esa Härmälä edistää hiilineutraaliuutta Fennovoima Oy:n, Suomen Metsäsijoitus Oy:n ja MTK:n Säätiön hallituksen puheenjohtajana ja toimi aiemmin mm. Baltic Connector Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Marjo Miettinen toimii perheomisteisen teknologiayhtiö Enston omistajana ja hallituksen puheenjohtajana sekä mm. Solidiumin hallituksessa. Hän tuo P2X Solutionsin käyttöön osaamisensa yrittäjyydestä, omistajuudesta ja hallitustyöskentelystä.

P2X Solutionsin visiona on rakentaa päästötöntä suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa tuottamalla elektrolyysin avulla vihreää vetyä ja jatkojalostamalla siitä synteettisiä polttoaineita. Yhtiö on jo aloittanut konseptisuunnittelun ja kartoittanut vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja ensimmäiselle 20 megawatin elektrolyysilaitteistolle.

P2X Solutionsin osakkaana ja johtajana aloittaa 1.4.2021 alkaen pörssiyhtiö Rovion toimitusjohtajana viime vuodet toiminut Kati Levoranta.