eSIM-tuki tulee kaikkiin Elisan yritysliittymiin

25.10.2019

eSIM on saatavilla kaikkiin Elisan yritysasiakkaiden liittymiin. Kesäkuun puolivälistä lähtien eSIMiä on voinut käyttää kuluttajien ja yritysasiakkaiden teollisissa IoT-liittymissä.

eSIM (embedded SIM) on laitteeseen sen valmistajan toimesta rakennettu toiminnallisuus, joka toimii kuin perinteinen SIM-kortti. Puhelimiin ja mobiililaitteisiin, joissa on eSIM-ominaisuus, ei tarvitse asentaa perinteistä fyysistä SIM-korttia. Liittymän tilaaminen ja käyttöönotto on tämän vuoksi helppoa ja vaivatonta.

Yritykset voivat nyt tilata eSIMiä tukeviin laitteisiin liittymän ja käyttää näin puhelinta tai muuta mobiililaitetta ilman fyysistä SIM-korttia. eSIM-liittymää voi käyttää esimerkiksi uusimmissa älykelloissa (ei Apple Watch), iPhone-puhelimissa ja iPad-tableteissa.

- Liittymän toimittaminen uusille käyttäjille on entistä helpompaa, kun heidän ei tarvitse odotella fyysisten korttien postituksien saapumista, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Yrityksiä kiinnostaa eSIM-liittymissä muun muassa se, että eSIMin ansiosta uusissa iPhone-puhelimissa voi käyttää kahta liittymää. Tämä mahdollistaa esimerkiksi työliittymän ja henkilökohtaisen liittymän käytön samassa laitteessa.